Trakya Kalkınma Ajansında (TRAKYAKA) gerçekleştirilen toplantıda, Sudanlı heyet ile TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Dış Ticaret Platformu Başkanı Erdoğan Ören, Trakya Tohum AŞ Yöneticisi Birol Tarar ile Trakya Tohum Derneği Başkanı İbrahim Toruk buluştu.

Toplantıda, Trakya'dan Sudan'a gönderilecek ve oradan 19 Afrika ülkesine dağıtılması hedeflenen tarım makineleri ve ekipmanları ile tescilli ayçiçeği tohumu için anlaşma yapıldı.

EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK" EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK"

Şahin, konuyla ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sudan'ın El Cezire bölgesinden gelen üst düzey yetkililerin Trakya'ya çalışma ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti. Sudanlı yetkililer ile yaklaşık bir senedir ikili görüşmeler yaptıklarını söyleyen Şahin, şöyle devam etti:

"Bir süredir Trakya'da istişarelerde bulunan Sudan'ın El Cezire bölgesi heyeti ile Trakya Dış Ticaret Platformu ve Trakya Tohum AŞ arasında anlaşmalar imzalandı. Anlaşmalar kapsamında Trakya'dan El Cezire bölgesine tarım makineleri ve ekipmanları ile tescilli ayçiçeği tohumu ihraç edilecek. Anlaşma ve mutabakatlar ile yaklaşık 50 milyon dolarlık bir ticaret hacmi oluşacak. Sudan'a girdiğiniz zaman etrafındaki 19 Afrika ülkesine gümrüksüz mal satabiliyorsunuz." (AA)