E- Devlet araç plakası ile trafik cezası sorgulama işlemlerini vatandaşların hizmetine açtı. Köprü ve otoyollarda ceza almış olabileceğini düşünen milyonlarca sürücü, trafik cezası sorgulama işlemini hem Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) hem de e-devlet üzerinden sorgulayabiliyor.

PLAKADAN CEZA SORGULAMA İŞLEMİ NEDİR?

- Hizmet sayfasında ödeme işlemini gerçekleştirdiğiniz cezalar görüntülenmeye devam eder. Cezaları ödeme işlemini gerçekleştirdiyseniz dikkate almayınız.
- Trafik Para Cezası Borcu Sorgulama ve Ödeme hizmetini kullanarak Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi üzerinden ödeme işlemini, yapabilirsiniz. 
- Henüz Gelir İdaresi Başkanlığına yansımayan cezalarınızı, bu hizmet ile görüntülenen cezaların detayında yer alan Tutanak Seri Sıra No ile Beyanla Trafik Para Cezası Ödeme hizmetini kullanarak ödeyebilirsiniz.

E-Devlet Kapısı sistemine bu hizmetten faydalanmak için Elektronik İmza, E-Devlet Şifresi,  İnternet Bankacılığı veya Mobil İmza ile giriş yöntemlerinden birini kullanarak giriş yapabiliyor olmalısınız.
E-Devlet Şifresi, Elektronik İmza veya Mobil İmza’nızı işleminize başlamadan önce temin etmelisiniz veya E-Devlet Kapısı’na entegre bankalardan birinin internet bankacılığını kullanıyor olmalısınız.
PTT’lere kimliğiniz ile birlikte şahsen başvurarak E-Devlet Şifrenizi temin edebilirsiniz. 
İlgili hizmet sağlayıcılardan veya operatörlerden Elektronik veya Mobil İmza temin etmek için bu hizmeti satın alabilirsiniz.