İSTANBUL (AA) - İlk  defa gerçekleştirilen ve Dünya Ralli Şampiyonası'nın altıncı yarışı olan Şili Rallisi'nin kazananı Toyota Gazoo Racing oldu.

Konuyla ilgili olara kToyota tarafından yapılan açıklamaya göre, Toyota Gazoo Racing, Yaris WRC ile yeni bir zafere daha damgasını vurdu.  İlk defa gerçekleştirilen ve  Dünya Ralli Şampiyonası'nın altıncı yarışı olan Şili Rallisi, takımlar ve pilotlar için çoks ayıda belirsizliği  beraberinde getirmesine karşın Toyota Gazoo Racing yarışı ilk sırada bitirdi.

Yarışın ikinci etabından itibaren lider durumunda olan Ott Tanak/Martin Jarveoja ikilisi, yarışın sonuna değin hatasız bir performans sergileyerek 23,1 saniye farkla Şili Rallisi'nin kazananı oldu. Tanak, tüm ralli süresince arkada büyük bir mücadele içerisine giren giren diğer iki pilotun baskısını iyi bir şekilde yöneterek, Yaris WRC ile podyumun en üst basamağına tırmandı.Bununla birlikte Ott Tanak, rallinin finalindeki Power Stage'yi de en hızlı zamanla bitirerek ekstra puanlar kazanarak,Pilotlar Şampiyonası'nda liderle olan  puan farkını 10'a düşürdü.