TotalEnergies ve ELF yeni ambalajlarında sunduğu güvenli karekod (safe QR) teknolojisi ve özel süper mühürlü (superseal) kapakları ile ürünlerin orijinalliğini güvence altına alıyor.

GÜVENLİK KATMANI KOPYALANAMIYOR

Markaların motor yağlarının etiketlerindeki karekod ile  son kullanıcılar, artık ürünün orijinalliğini ayırt edebilecek. Bu doğrultuda son kullanıcılar, Google Play Store ya da AppStore’dan “TotalEnergies ACF” mobil uygulamasını ücretsiz olarak indirerek uygulama üzerinden ürün etiketinde bulunan QR kodu okutarak orijinalliğini sorgulayabilecek.

Söz konusu teknolojinin önemli özelliklerinden biri de, QR kodun içine entegre edilen fiziksel gizli güvenlik katmanının kopyalanmaya izin vermemesi olarak dikkati çekiyor.

MÜHÜR AÇILDIKTAN SONRA KULLANILAMAZ HALE GELİYOR

Bu özelliğin yanı sıra ambalajlarda kullanılan geliştirilmiş yüksek güvenlikli “superseal” kapak teknolojisiyle de kullanıcılara ürün orijinalliği ile ilgili güvenilirlik sunuyor.

Türkiye’de üretilen ürünlerin tamamında kullanılan kapakların özelliği, ürünün kapağı açıldıktan sonra alttaki “superseal” adı verilen mühürlü kısım çekilip koparıldığı takdirde mühür ikinci kez kullanılamayacak duruma geliyor. 

Bu sayede orijinal bidonların kötü niyetlerle yeniden kullanımı engellenmiş oluyor.

"ÖNEMLİ BİR SORUNA YENİLİKÇİ BİR ÇÖZÜM GETİRDİK"

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Total Turkey Pazarlama ve Teknoloji Direktörü Fırat Dokur, günümüzde motor yağlarında sahte ürünlerle çok fazla karşılaşıldığını dile getirerek, çözüm olarak servisler ve son kullanıcılar için ürünlerin orijinalliğini kolayca sorgulayabilecekleri QR kod teknolojisini geliştirdiklerini ve geliştirilmiş kapak teknolojisi ile de ürünlerin orijinalliğini güvence altına aldıklarını belirtti.

Böylece sahteciliği önlemek adına etkili ve büyük bir adım atmış olduklarını kaydeden Dokur, söz konusu teknolojilerin ilk kez TotalEnergies ve ELF tarafından kullanılmaya başlandığının altını çizdi ve "Sektörde önemli bir soruna yenilikçi bir çözüm getirdiğimizi ve hem araç servisleri hem de son kullanıcılara büyük bir rahatlık ve kalite güvencesi sağladığımızı belirtmekten mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

SAHTE KULLANIM BİRÇOK SORUNA NEDEN OLUYOR

Uygun teknik spesifikasyonlara ve ekipmanın gerektirdiği teknolojiye sahip olmayan sahte motor yağları, silindirler ve pistonlar başta olmak üzere motorun tüm hareketli parçalarında tamiri mümkün olmayan hasarlar oluşturarak motor ömrüne doğrudan etki edebiliyor.

Gerekli katkı paketi kullanılmadığı durumlarda yeterli temizleme ve mekanik parça koruması yapılamaması, motor içerisinde oluşan kurumun temizlenememesi ve motor aksamına yapışarak işleyişi bozması, uygun olmayan yağ viskozitesi nedeniyle eksik yağlamanın meydana gelmesi, standartlar dışında ürünlerin kullanılması sonucu motor emisyon değerlerinin dışına çıkılması ve bu amaçla sistemde yer alan filtre, katalizör vb. aksamın fonksiyonlarının kesintiye uğraması ve arızalanabilmesi gibi sorunlar “sahte yağ ve vasıfsız ürün kullanımı” sonucu ortaya çıkabilecek sorunlardan yanlızca bazıları.

Bu tip durumlar yalnızca aracın performansını düşürmekle kalmayıp, yüksek emisyon oranlarıyla çevreye zarar verilmesine yol açtığından, motora, kullanıcıya, çevreye ve en nihayetinde de ülke ekonomisine önemli zararlar verebiliyor.