İSTANBUL (AA)- Toros Tarım’ın organik ve organomineral gübre pazarlarında da önemli bir oyuncu olma gayesiyle yüzde 70 oranında hisselerini devraldığı Gönen Enerji, aynı alanda faaliyette bulunan Altaca Meram Yeşil Enerji Üretim A.Ş.’nin hisselerini almak amacıyla pay alım sözleşmesi yaptı.

Toros Tarım tarfından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Toros Tarım’ın, çiftçiye gereksinim  duyduğu her çeşit gübreyi sunma gayesi doğrultusunda organik ve organomineral gübre alanlarındaki yatırımlarını büyüttüğü bildirildi.

Toros Tarım’ın 209'un ilk yarısında yüzde 70 oranında hisselerini devraldığı Gönen Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş., Konya’nın Meram ilçesinde bulunan ve sahip olduğu araziler üzerinde 6 MW kurulu güce sahip elektrik üretim tesisi ile senede 75 bin ton katı organomineral gübre ve 15 bin ton sıvı organik gübre üretim kapasiteli bir tesis kurulması için gerekli lisans ve izinlere sahip olan Altaca Meram Yeşil Enerji Üretim A.Ş.’yi iki aşamalı olarak devralacak.

İki şirket arasında gerçekleştirilen pay alım sözleşmesi, Tekfen Holding Tarımsal Sanayi Grubu Başkan Yardımcısı ve Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Göral ile Altaca Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alper Önoğlu’nun katılımıyla imzalandı.

Sözleşme ile birlikte Altaca Meram Yeşil Enerji Üretim A.Ş.’nin ilk etapta yüzde 10 oranındaki hisseleri Gönen Enerji’ye devredildi. Gerekli idari izinlerin alınması ve koşulların yerine getirilmesiniden sonra kalan hisselerin de devir işlemleri tamamlanacak.