BURSA (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Vekili Dr. Ali Gür, otomotiv sektöründe bulunan toplam ihracatçı firma sayısının 2018'de  yüzde 4'lük bir artışla  4 bin 789i bulmasının ülkemizin başarıyla yürütülen ticaret performansının bir kanıtı olduğunu dile getirdi.

Yerli Otomotiv ve Üretim Teknolojileri" temasıyla gerçekleştirilen toplantı,  MÜSİAD Otomotiv ve Ulaşım Araçları Sektör Kurulunca Bursa'da bulunan Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede'nin de  katılım göstediği toplantıyla ilgili  olarak Gür, ülke ekonomisinin gelişmesi sürecinde ihracatta döviz girdisi elde edilmesi açısından, sanayi altyapısının güçlenmesine yönelik olarak yapılan desteklerin, Bursa'yı ekonomik açıdan son derece önemli bir konumuna getirdiğini belirtti.

İş dünyasının, son 15 senede Bursa'da yaşanan gelişmeleri gururla seyrettiğine değinen Gür, Bursa'nın 2002  senesinde sadece 3,5 miyar dolar ihracat yapmasına karşın, 2018'de 13,3 milyar dolar ihracatla Türkiye'nin en çok ihracat yapan üçüncü şehri durumuna geldiğine dikkat çekti. Şu anda Bursa'nın en çok ihraç ettiği ürün grubunun 7,3 milyar dolarla otomotiv endüstrisine ait olduğunu vurgulayan Gür, Bursa'nın Türkiye'nin otomotiv ihracatının yüzde 23'ünü  tek başına sağladığını belirtti. Otomotivde  sektöründe ihracat yapan firma sayısının 2018 'de yüzde 4 artarak 4 bin 789'a ulaştığını hatırlatan Gür, bu durumun başarılı dış ticaret performansının önümüzdeki senelerde de devam edeceğinin göstergesi olduğunu söyledi.