BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesindeki bir atölyede üretimi gerçekleştirilen askeri botlar, Gürcistan ordusunun kullanması için ihraç edilecek. 

YIL SONUNA KADAR TESLİM EDİLECEK

Faaliyetlerine geçtiğimiz yıl başlayan atölyede halihazırda üretilen yaklaşık 200 bin bot ve ayakkabı, çeşitli şirketler adına Türkiye geneline gönderimi yapıldı. Son olarak atölyede, yapılan anlaşma çerçevesinde, Gürcistan askerlerinin giymesi için bot üretimine başlandı.

Üretimi yapılacak 230 bin çift askeri botun 2022'nin sonuna kadar teslim edileceği bildirildi.

"İLÇE EKONOMİSİNE KATKIMIZ 4 MİLYON TL"

Konu hakkında görüşlerini paylaşan atölyenin sahibi Rıdvan Kılıç, "Gürcistan ordusuna bot üretiyoruz. Çalışmamızı 2022 yılı içinde tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

Atölyeyi büyütmeyi hedeflediklerini dile getiren Kılıç, bu hedefi gerçekleştirmeleri halinde TSK'nın yanı sıra Avrupa'daki farklı ülkeler için de askeri bot üreteceklerini söyledi. Kılıç, "Hem kendi ordumuza ve Avrupa ülkelerinin ordularına bot yapmış olacağız. Bu, ilçemiz gençleri adına güzel olacak. Gençlerimiz büyük şehirlere gitmemiş olacak. Büyükşehirdeki bütün olanakları onlara sağlamış olacağız. Burada günde 900 ila 1000 çift bot üretiyoruz. Atölyemizin ilçe ekonomisine katkısı ise yılda ortalama 4 milyon TL olacak." ifadelerini kullandı.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİYLE BÜYÜYECEK

Farklı şirketlerden aldıkları işler dolayısıyla atölyeyi kurma kararı aldıklarını ifade eden Rıdvan Kılıç, atölyelerinde 60 kişinin çalıştığı bilgisini vererek "Çalışanlarımızın büyük çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Atölyemizi daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda Yeşilyurt Belediyemiz ile bir projemiz var." 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz ise, atölyeyi kuran girişimciye yaptıkları anlaşma çerçevesinde bazı destekler sağladıklarını kaydetti.

Yılmaz, "Verdiğimiz destekle atölyeyi büyütecek. Böylece girişimcimiz inşallah fabrikasını kurarak 150 kişiye iş imkanı sağlayacak." şeklinde konuştu. (AA)