Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), "Yeniliğe Yolculuk" hedefinin çekirdeği olan Gemlik Tesisi’nde son sürat devam eden inşaat çalışmalarının izlenebilmesi için 7/24 kesintisiz olarak sürecek canlı yayını başlattı.

ÇALIŞAN SAYISININ ARTMASI BEKLENİYOR

Markadan yapılan yazılı açıklamaya göre, aynı çatı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve çevreci özellikleriyle "bir fabrikadan daha fazlası" olarak tanımlanan tesiste süren inşaat çalışmaları, firmanın resmi sitesindeki TOGG TV sekmesinden canlı olarak izlenebilecek.

Montaj, arıtma, enerji, boya, gövde, giriş ve batarya birimlerinin temel güçlendirme faaliyetleri tamamlanırken, boya, gövde, montaj ve enerji birimlerindeki soket altı kaide ve kolon betonlarının dökülme işlemlerine başlandı.

Halihazırda 900 kişinin çalıştığı şantiye bünyesindeki çalışan sayısının, ilerleyen dönemde bin 500 kişiye ulaşması öngörülüyor.

2022 SON ÇEYREKTE BANTTAN İNDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Tesiste üretim ve montaj hatlarının kurulmasıyla beraber 2022'nin son çeyreğinde ilk seri otomobilin battan indirilmesi hedefleniyor.

Üretim kapasitesi yıllık 175 bin adede çıktığında ise, toplamda 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanacağı belirtildi.

Üst yapı çalışmaları Yapı Merkezi tarafından Ocak 2021’de başlatılan tesis, 1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilecek ve tam kapasiteye ulaştığında 230 bin metrekarelik kapalı alandan oluşacak. (AA)