İSTANBUL (AA) - Tofaş Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörlüğü ile Tofaş Akademi, yarının şekillendirilmesinde önemli bir rol oynayacak robotik kodlama ile 3 boyutlu printer konularında örnek bir çalışmaya imza atıldı.

Tofaş tarafından yapılan açıklamaya göre, Tofaş Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörlüğü ile Tofaş Akademi iş birliğiyle faaliyete sunulan "Çocuklar Kodlama Projesi" ile ilk etapta 208 öğrenciye geleceğin teknolojileri konusunda eğitim verildi.

Proje bünyesinde öncelikli olarak Tofaş çalışanlarından oluşan 27 gönüllü eğitmen seçildi. Robotik kodlama konusunda yetkin olan gönüllü eğitmenler, 3 günlük süre boyunca yapılan eğitim çerçevesinde 9-11 yaş arasındaki çocukların gelişim ve öğrenme kapasiteleri konusunda da bilgi edindi.

Eğitim sürecinin bitmesiyle projenin ilk aşamasına geçilerek Tofaş çalışanlarının çocuklarının oluşturduğu 16 farklı grupta bulunan 208 öğrenciye, robotik kodlama konusunda eğitimler sunuldu.

Programda 16 saatlik eğitim verilen öğrenciler üç boyutlu yazıcı, yapay zeka ve robotik kodlama konuları konusunda bilgi sahibi oldu. Eğitim süresince hem keyifli vakit geçiren hem de algoritmik düşünme ve kodlama konularında bilgi sahibi olan öğrenciler, 16 saat boyunca süren eğitimin sonunda sertifikalarını teslim aldılar.

Verilen kodlama eğitimi sayesinde çocukların, algoritmik düşünme sistemine adapte olması amaçlanıyor. Ezbere dayalı eğitim sistemi yerine, düşünen, yaratıcı zekası gelişmiş, fikirlerini cesaretle ortaya koyan bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak hedefleniyor. Tofaş, çocukların hayatta karşılaştığı sorunları kolayca çözme yetkinliğine sahip olabilmesinin hedeflendiği kodlama projesini, yeni eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli şekilde Bursa ve çevresindeki okullarda sürdürmeyi hedefliyor.

Belirlenecek okullarda, eğitmen ve eğitim sürecinde kullanılacak olan tüm ekipmanın Tofaş tarafından sağlanacağı kodlama projesiyle 2019 senesinde 6 okuldaki öğrencilere yarar sağlanması amaçlanıyor.