İSTANBUL (AA) - Tofaş'ın 2002 senesinde Bursa’ya kazandırdığı, Türkiye'nin ilk ve tek Anadolu Arabaları Müzesi ve Sanat Galerisi, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin bitmesiyle başlayan yaz tatilinde de ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.

Tofaş tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, ziyaretçiler, toplam 17 bin metrekare yeşil alan içerisinde bulunan Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'ni gezmelerinin ardından Fayton Kafe'de keyifli anlar yaşayabiliyor.

Müzede, otomotiv sanayinin gelişimi, yüzlerce sene öncesine ait bir tekerlekten yola çıkılarak canlı ve etkili bir anlatımla sunuluyor. Tofaş tarafından geliştirilen motorlu araçlara kadar uzanan bir zaman tüneline giriş yapılıyor.

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'nde, 2 bin 600 sene evvl yapılmış olan bir arabanın Bursalı ustaların elinden yeniden canlandırılmış halinin dışında tekerlekler, geleneksel araba atölyeleri, motorlu ve motorsuz araçlar da sergileniyor.

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'nin içinde yer aldığı Umurbey Parkı kompleksi içinde bulunan ve 2008 yılında restorasyonu bitirilerek aynı sene içerisinde ziyarete açılan Umurbey Hamamı'ndaki Tofaş Sanat Galerisi de şu ana dek yüz binlerce ziyaretçiyi misafir etti.