Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Meclis Üyeleri ile Genç ve Kadın Girişimciler Kurullarının başkan ve üyelerininde katıldığı toplantıda yaptığı konuşma sırasında Hisarcıklıoğlu, yaşanılan sıkıntıların karşılıklı fikirbiliği ve diyalog ile sağlanacağını ifade ederek; ülkemizde 25 yıl içerisinde yaşanılan sıkıntıların hep gelip geçici olduğunu ve ağustos 2018 den itibaren ekonominin bulunduğu dar boğazla ilgili olarak da, 365 oda ve borsadan kendilerine iletilenleri rapor haline getirdiklerini belirtti.

3. KOBİ DESTEK KREDİSİ...

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Hisarcıklıoğlu, hazırladıkları raporun, devlet erkanının onayından geçtiğini belirterek, “Raporun her bir maddesinin takibini gerçekleştirdik. Bunlardan bir kısmı çözüldü, kalanı için de çaba gösteriyoruz. Firmalarımızın, özel sektörün sıkıntılarının çözümü için üçüncü KOBİ Destek Kredisi ile devam ediyoruz" dedi.
Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

TOPYEKUN MÜCADELE, EL ELE AŞILIR

"Türkiye’nin içinde bulunduğu, ekonomik durgunluk şartlarında, her zamankinden daha çok dayanışma, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip, birbirimize sımsıkı sarılmamız gereklidir. Bu engelleri aşabilmek için mücadele ediyoruz. Söz konusu durumu, taraflarla da paylaştık. Ve 15 gün içinde de Erzurum'da mevcut 12 bankanın genel müdürü ve bölgenin bütün tüccar ve sanayicilerinin katılımıyla düzenlenecek olan toplantıda, iş dünyasının finansal anlamda yaşadığı sorunlara birlikte çözüm arayacağız."

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik de ekonomideki sıkıntıların aşılması için her türlü fedakârlığa katlandıklarını, tüccarından esnafa bütün ticaret mensuplarının, devletin her çabasına destek olduklarını, belirtti. 

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral ise Hisarcıklıoğlu'nu, ETSO'da görmekten mutlu olduklarını ifade etti.