ADANA (AA) - TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, finansla, KOBİ’lerin biribirini anlamalarına katkıda bulunacaklarını belirterek, KOBİ’lerin finansmana erişiminin açık olması gerektiğini söyledi.

REEL SEKTÖRLE, FİNANS BİRBİRİNİ DİNLEMELİ

ADANA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı"nda problemlerin masaya yatırılacağını,  tavsiyelerini direkt bankacılara ileteceğini belirterek, şöyle konuştu: “Türkiye'nin kökleri güçlüdür, son çeyrek yüz yıldır, benzer sorunları aşmasını bildik ve her zaman işleri yoluna koyduk.”
Ekonomideki oynaklık sürecinin geçici olduğunu kaydeden, Hisarcıklıoğlu, 2019’un üçüncü çeyreğinden itibaren hızlı bir geri dönüş olacağını söyledi. Finans sektörü ile reel sektörün bir araya gelerek , birbirilerini dinlemesine inandığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, bu noktada, ortak çözümler geliştireceklerinin altını çizerek, “Reel sektörle, finans sektörünü güçlendirmek birinci önceliğimiz olacak. Tam da bu noktada yapılması gerekenlerle ilgili hazırladığımız dosyayı  hükümetimizle paylaştık ve iletişimde de kalacağız. KOBİ'lerin başta olmak üzere tüm reel sektörün finansmana erişim imkanı olmalı.


TOBB’UN ÖNERİLERİ UYGULAMADA…

Reel sektörle, finansın doğru iletişimi, şu aşamada son derece kritik. Ve artık ekonomide canlanma da başladı. Yine de alınması gereken bir yol var. İşte bu noktada, hükümetimize bir dosya sunduk. Dört sektöre vergisel indirimler, ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ devreye alındı. Mükellefin SGK borcuna 60 ay erteleme geldi. Bu morallenmeden sonra, şimdi de finansla reel sektörün birlikteliğinde ne yapmamız gerektiği üzerine çalışıyoruz.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, reel sektörle birlikte var olduklarını anlatarak, “Finans sektörü olmadan da, büyüme olmaz”