Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetilen Erciyes Anadolu Holding'e bağlı Gümüşsuyu Halı'nın ürettiği halılar, ABD, Almanya, İtalya ve Kanada'nın da aralarında bulunduğu 30'u aşkın ülkede evleri süslüyor. 

1 DAKİKADA ÜRETİLİYOR, 5 MİLYON İLMEK ATILIYOR

Firmanın fabrikasında 300 bin bobinle bir dakikada onlarca halı üretilirken, aynı sürede 5 milyon ilmek atılıyor.

Makina halısında Türkiye'de ilk sıralarda yer alan firma, salondan yatak odasına, çocuk odasından mutfak ve oturma odalarına yönelik doğal iplikler ve boyalarla ürettiği halılarla ihracata da önemli katkılarda bulunuyor.

"HALILARIN İPLİĞİNİ DE ÜRETİYORUZ"

Gümüşsuyu Halı Genel Müdür Vekili Ramazan Baran, 1952 yılında Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde üretime başladığını söyleyen uzun yıllar faaliyetine devam eden ve finansal sorunlar nedeniyle kapanan fabrikanın isim hakkının 2019'da Erciyes Anadolu Holding'e geçtiğini ifade etti.

Kayseri OSB'de 67 bin metrekare alanda kurdukları yeni fabrikada halı üretimine devam ettiklerini aktaran Baran, üç vardiya halinde çalışan fabrikada dokunan halıların ipliğini de kendilerinin ürettiğine dikkati çekti.

"KALİTEDEN ÖDÜN VERMİYORUZ, MÜŞTERİMİZİ KAYBETMEDİK"

Kaliteden asla ödün vermedikleri için tüketicinin beğenisini hiç yitirmediklerini kaydeden Baran, "Yıllık üretimimiz 3-4 milyon metrekare aralığında. Üretimimizin yarısını yurt dışına gönderiyoruz, 30 ülkeden fazla yere ihracatımız var. Bu ülkelerde 60 kadar aktif müşterimiz var. Yurt içinde de 1500'den fazla mağazamız var. Bu sene aldığımız kararla cadde mağazaları ve AVM'lerde de olacağız. Fabrikada 311 kişi çalışıyor. 2019 yılından bu tarafa çalışan sayımızı artırıyoruz. Bu sene de 353 çalışan sayısına ulaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

"HALI İHRACATI YÜZDE 2,8 ARTTI"

Makina halısı üretiminde Türkiye'nin "bir numara" olduğunu ifade eden Baran, Türkiye'nin halı ihracatının yüzde 2,8 artarak 2 milyar 650 milyon dolara çıktığını dile getirdi.

İhracatın kendileri için birinci öncelik olduğunu dile getiren Baran, ABD, Almanya, İtalya, Kanada, Macaristan, Irak ve S. Arabistan gibi ülkelere halı gönderdiklerini söyledi.

Baran, müşterilerinin markalarına duyduğu güvenle daha da büyümeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. (AA)