KAYSERİ (AA) - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı olan Muhiddin Gülal, şu an itibariyle TMSF kayyumluğunda yönetilen 807 şirketin bulunduğunu, bunların aktif büyüklüğünün ise  60,1 milyar lira, öz kaynak büyüklüğünün de 26 milyar lira seviyesinde olduğunu belirtti.

Gülal, Erciyes Anadolu Holdingin Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki merkezinde gerçekleştirilen 2019 değerlendirme toplantısında, hain darbe girişiminden sonra FETÖ aidiyeti ve iltisakı tespit edilen şirketlerin TMSF kayyumluğunda yönetildiğini anımsattı.

Fona devredilen şirketlerin, başarılı finansal sonuçlarla ekonomiye güç katmaya devam etitklerini dile getiren Gülal, konuşmasını şöyle sürdürdü.

"Şu an itibariyle 807 şirketimiz var TMSF kayyumluğunda yönetilen. Bunların aktif büyüklüğü 60,1 milyar lira seviyesinde. Öz kaynak büyüklüğü de 26 milyar lira seviyesinde. Toplam çalışan sayımız 40 bin 668. Biz devraldığımız andan itibaren temel politika olarak 'şirketler milletin malı ve emaneti' dedik. Bu şirketlerde irtifa kaybı olmayacak, şirketler katma değer üretmeye devam edecek politikasıyla çalışıyoruz. Bu şirketler öz kaynak büyüklüğü olarak yüzde 42 seviyesinde, aktif olarak da yüzde 39 seviyesinde bir büyüklüğe ulaştılar. Erciyes Anadolu Holding şirketlerimiz arasında en büyüğü."

Gülal, Erciyes Anadolu Holdingi 2016 senesinde devraldıklarını ve şu anda şirketin karlılığını yüzde 75 seviyelerine getirdiklerini söyledi.

Şirketin öz kaynağının yüzde 52 seviyesinde arttığını  aktaran Gülal, "Biz bu holdingi devraldığımızdan bugüne kadar aktif olarak yüzde 60,4 seviyesinde büyüttük. Cirosu da hemen hemen yüzde 70 seviyesinde arttı. Devraldığımızda borcun aktifteki oranı yüzde 26'ydı, bugün 383 milyon dolar borcu 92 milyon dolara düşürdük."  şeklinde konuştu.