İSTANBUL (AA) - TMSF Başkanı Muhiddin Gülal;  "TMSF kapsamındaki 933 firmanın piyasa değeri 55 milyar liraya ulaştı. Bu firmaların tamamına Türkiye’nin değerleri olarak görüyor ve gözetiyoruz.
Aydınlı Grup, gerek karlılıkta, gerekse ciroda tarihinin en önemli başarısını da ulaştı. 2018’i 2 milyar liranın üzerinde bir satış hacmiyle tamamlamayı planlıyoruz."

Aydınlı Grup CEO’su Mustafa Erbey: "Cumhuriyet’in 100. Yılı 2023 Hedeflerinde 5 milyar lirayı aşan bir satış hacmine ulaşmayı amaçlıyoruz. Bununla birlikte, ihracat hacmimiz, bütün satışlarımızın içindeki payını beşte bire çıkararak, 1 milyar TL’yi aşmayı amaçlıyoruz.
Mağaza sayımızı 930'a çıkaracağız. Bunların, 438'i Türkiye’de, 492'si ise Türkiye dışında olacak" dedi.

TMSF kapsamında iki sene önce geçen Aydınlı Grup'un 2018 performansı, 2019 yılında ki hedefleri ve 2023 vizyonunun paylaşıldığı "Tedarik Zinciri Buluşmaları"nın 4.sü, "Sürdürülebilir Başarı İçin El Ele" mottosu ile yapıldı. 
TMSF Başkanı Gülal, TMSF Fon Kurulu Üyesi Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Sarı ve Aydınlı Grup Üst Yöneticisi (CEO) Mustafa Erbey'ın dışında grubun tüm tedarikçi, müşteri ve çözüm ortakları bu toplantıya iştirak ettiler. 
Toplantıda konuşma yapan Gülal, Ocak 1017'den bu yana TMSF kayyumluğunda yönetilen Aydınlı Grup'un hem ciroda hem karlılıkda tarihinin en büyük başarısını yakaladığını belirtti.

AYDINLI HEM TÜRKİYE’DE HEM DE DIŞARIDA BÜYÜYECEK

Aydınlı Grup CEO'su Mustafa Erbey; Türkiye'nin, demografik özellikleri, Avrupa pazarı ve dinamik ekonomisi ile yatırımcılar acısından çokcazip bir ülke olma özelliğini korumakta olduğunu ifade etti.
Katma değeri yüksek üretime ağırlık verip istikrarlı büyüme hedeflerini sürdürmek istediklerini belirten Erbey, "Hedefimiz; ülkemiz için değer yaratmaya çalışmak ve üretmek.İnovasyon ve girişimcilik gibi DNA kodlarımızın yapı taşlarını oluşturan değerlerimiz rehberliğinde, öncelikle yurt içi ve yurt dışında büyümeyi planlıyoruz.Aydınlık Grubu olarak 42 yıllık tarihinde,  en yüksek ciroya ulaşmış durumdayız. Kar marjımız 2018 yılında yüzde 25'e ulaştı."dedi. 

AYDINLI’NIN İSTİHDAMI NE KADAR?

Erbey, öncelikli olarak teknolojik altyapı, organizasyon, verimlilik, ve insan kaynağına yönelik yatırımlara devam edildiğini ve bu sayede de başarılı finansal sonuçlara ulaştıklarını belirtti.
Mevcut piyasa koşullarında Türkiye ekonomisine, ihracatla katkı sağlamaktan dolayı son derece memnun olduklarını dile getirdi.
Gideek artan mağaza sayılarıyla da yeni istihdam olanakları yarattıklarını anlattı. Mağaza sayısı olarak 930'a çıkarmayı hedeflediklerini; 438'inin yurt içinde, 492'si ise yurt dışında olacağını anlattı.
Aynı zamanda inşaat ve enerji sektöründe de başarılarını ispatladıklarını ve bu sonucu bağlı olarak fark yaratan yapımı tamamlanmış "Vadi İstanbul, Vadistanbul Teras ve Vadistanbul Park, Koru Florya Yaşam ve Ticaret Merkezi, Vadipark Seyrantepe, Güneştepe İçdaş ve son olarak yapımı devam eden Aydınlı İnşaat'ın tek firma olarak yükleniciliğini üstlendiği Kozyatağı A Rezidans Projesi gibi yatırımlarımızla ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam etmek istiyoruz." diye konuştu.

2019’DA AYDINLI’NIN İSTİHDAM HEDEFİ NE?

Aydınlı Grup Başkanı Hamit Sarı "Şirketler grubumuzun piyasa değeri 14 milyar liranın üzerine çıktı. Aydınlı’nın özellikle ihracat alanındaki performansını arttırarak yoluna devam edecektir." dedi.