İSTANBUL (AA) - Havaş, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) geliştirdiği ve seyahat belgesi zorunluluklarını daha hızlı ve güvenilir bir hale sokan yeni Timatic Mobil uygulamasını faaliyetlerine taşıyan dünyadaki ilk firma oldu.

Havaş tarafından kamuoyuna yapılan açıklamaya göre, yer hizmetleri konusunda ileri gelen isimlerden olan firma, IATA'nın vize ile pasaport işlemlerinde ülkelere göre değişen yasal düzenlemelerin bulunduğu rehberini mobil platforma aktarmak üzere geliştirdiği Timatic Mobil uygulamasını yolcu hizmetlerinde kullanmaya hazırlanıyor.

Türkiye, Letonya ve Suudi Arabistan’da toplam 30 havalimanında 200’ü aşkın hava yolu şirketine yer hizmetleri desteği sunan Havaş, IATA'nın geliştirdiği seyahat belgesi zorunluluklarını daha hızlı ve güvenilir bir hale dönüştüren yeni Timatic Mobil uygulamasını faaliyetlerinde kullanan dünyadaki ilk firma oldu.

Geniş veri tabanına sahip ve sürekli güncelleme desteği bulunanTimatic Mobil uygulaması, check-in işlemlerinde yolcuların seyahat belgelerinin mobil cihazlarla taranarak güncel vize düzenlemeleriyle eşleştirilmesine ve pasaport kontrollerinin daha güvenilir ve hızlı gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor. Timatic Mobil uygulamasına ilişkin anlaşma kapsamında, Havaş’ın sponsorluğunda Madrid’de gerçekleştirilen IATA Yer Hizmetleri Konferansı’nda, Timatic Mobil için bir imza töreni yapıldı. Törende, Havaş İşletme Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bozdemir ve IATA Havalimanı, Yolcu Kargo ve Güvenlik’ten Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Careen de bhazır bulundu.