Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığı'na, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe'nin seçildiği bildirildi.

TEK ADAY OLARAK KATILDI, TİM'İN 5'İNCİ BAŞKANI OLARAK SEÇİLDİ

TİM’in 29. Olağan Genel Kurulu İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bünyesinde 27 sektörden 61 ihracatçı birliği bulunan TİM'de daha evvel birlik ve sektör başkanlarından büyük bölümünün adı üzerinde uzlaşma sağladığı Mustafa Gültepe, Genel Kurul’daki başkanlık seçiminde tek aday olarak yer aldı.

SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI

Kullanılan 274 geçerli oyun 273’ünü alan Gültepe; Okan Oğuz, Oğuz Satıcı, Mehmet Büyükekşi ve İsmail Gülle'den sonra TİM tarihinin 5'inci başkanı oldu.

"TRENDLERİ BELİRLEYEN ÜLKE OLMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Seçilmesinin ardından bir konuşma yapan Gültepe, TİM Başkanlığı seçimi sürecinde sektörlerin ve birliklerin örnek bir dayanışma sergilediklerini ifade ederek kendisine güvenen ve destekleyen herkese teşekkür etti.

İhracatın Türkiye'nin geleceği ve vazgeçilmezi olduğunun altını çizen Gültepe, "Biz Türkiye’yi ihracatta marka ülke yapma hedefiyle yola çıktık. Tüm sektörlerimizde bilimsel ve teknolojik dönüşümü tamamlamak zorundayız. Yüksek katma değerli ihracat yapan, ulaşım ve lojistik altyapısı güçlü, tehditleri fırsata dönüştüren, rekabet gücü yüksek bir Türkiye’yi inşa etmek durumundayız. Dünyadaki trendleri izleyen değil, belirleyen bir ülke olmak için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"ORTAK AKILLA HAREKET EDECEĞİZ, İHRACATIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Türkiye'nin küresel ihracattan yaklaşık yüzde 1 pay aldığını, söz konusu payı yüzde 50 artıracak potansiyelin olduğuna inandığını belirten Gültepe, kilogram başına ihracatta minimum 2 doları yakalayabilmeleri gerektiğini vurguladı. 

Gültepe, ortak akılla, 27 sektör ve 61 birliğin aktif olarak katılımıyla, sorunların üstesinden geleceklerine inandıklarını dile getirdi ve projeleri olgunlaştırarak ekonomi yönetimine taşıyarak ihracatın gelişimine katkıda bulunacaklarını söyledi. Gültepe ayrıca, yaptıkları çalışmalara herkese eşit mesafede duracaklarını ve kısır tartışmalarda kaybolmayacaklarını sözlerine ekledi.

MUSTAFA GÜLTEPE KİMDİR?

Hazır giyim endüstrisinde 30 yıldır aktif olarak yer alan Gültepe, 1968 yılında Trabzon Tonya'da dünyaya geldi. Gültepe, 1990 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu, 1997 yılında ise  İstanbul Üniversitesi'nde MBA yüksek lisansını tamamladı.

Taha Tekstil ile sektöre 1992 yılında giriş yaptıktan sonra Taha Grubu’na bağlı olarak 1994 yılında kurulan Talu Tekstil AŞ'nin kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı oldu. İstanbul, Sakarya ve Malatya'daki üretim tesislerinde toplam 3 bin 500 kişiyi istihdam sağlayan Gültepe, birçok dünya markasına üretim yapıyor.

İHKİB'de 17 yıl boyunca yönetim kurulu üyesi, başkan yardımcısı ve başkan olarak önemli sorumluluklar üstlendi. Evli ve üç çocuk babası olan Mustafa Gültepe, İngilizce biliyor. (AA)