“DİJİTAL FİNANS ÖNCÜLERİ” ÖDÜLLERİ FİNTECH WEEK ZİRVESİNDE “DİJİTAL FİNANS ÖNCÜLERİ” ÖDÜLLERİ FİNTECH WEEK ZİRVESİNDE

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili olarak İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Çetin Tecdelioğlu seçildi. Tecdelioğlu, "Yeni dönemde yönetim olarak katma değeri yüksek ihracata odaklanıp ihraç birim fiyatının yükselmesini ve ülkemize getirdiğimiz dövizin artmasını sağlayacağız." dedi.

"HEDEF: TÜRKİYE'NİN TOPLAM İHRACATINA EN FAZLA KATKIYI SAĞLAMAK"

Tecdelioğlu, ihracatın Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğuna dikkati çekerek, Mustafa Gültepe başkanlığındaki yeni yönetimle birlikte çıtayı daha da yükseğe çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Tecdelioğlu, demir ve demir dışı metaller sektörünü TİM yönetiminde en üst düzeyde temsil etmekten memnuniyet duyduklarını aktararak, bu yıl sonu için koydukları 20 milyar dolar hedefini gerçekleştirerek Türkiye'nin toplam ihracatına maksimum katkıyı sağlamak istediklerini dile getirdi.

"KATMA DEĞERİ YÜKSEK İHRACATA ODAKLANACAĞIZ"

İDDMİB Başkanı Tecdelioğlu, ana hedefin Türkiye dış satımının daha da yükselmesi ve bilhassa katma değerli ihracatın artırılması olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: "Biz de hem demir ve demir dışı metaller sektörünün hem de ülkemizin toplam ihracatına daha fazla katkı sağlamak adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yeni dönemde yönetim olarak katma değeri yüksek ihracata odaklanıp ihraç birim fiyatının yükselmesini ve ülkemize getirdiğimiz dövizin artmasını sağlayacağız."

Türkiye'nin dış satımda güçlü olduğu pazarların yanı sıra yeni pazarlara da ulaşması gerektiğine değinen Tecdelioğlu, bu anlamda da Türkiye'nin temsil edilebilecek her platformda var olmasını sağlayacaklarını ve ihracat yelpazesini genişleteceklerini bildirdi.

Tecdelioğlu ayrıca, yeni başkan Mustafa Gültepe ve TİM Yönetim Kurulu’na başarılar diledi. (AA)