ANKARA(AA) Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TIKA),dünyanın farklı ülkelerindeki yerel ihtiyaçlara çözüm sağlarken, diğer yandan da ticaret uzmanı Türk girişimcilerin işbirliğini üretmesine katkı da bulunarak ihracata katkı sağlıyor.

YERLİ CEP TELEFONU, BEYAZ EŞYA SRİ LANKA'YA AÇILIYOR

Ülke ekonomisinde önemli ivme katacak olan TIKA’dan yapılan açıklamaya göre, Eğitim Projeleri Koordinatörlüğü tarafından yaşama geçen bu projede,  Türkiye’ de üretilecek cep telefonu ve beyaz eşya gibi ürünlerin Sri Lanka piyasasına girebilmesi amacı ile distribütör adayları üreticilerle buluştu.
Program doğrultusunda, teknik servis desteğinin oluşturulması için ihtiyaç duyulan Eğitim ve İstihdamı Artırma Programı(MESIP)kapsamında Sri Lanka’da başlatılan eğitimler, bu alanda yürütülen çalışmalarla beklenen verimi sağladı.
Böylelikle Sri Lanka’da görevli TIKA heyetince, Sri Lanka’lı iş insanlarıyla iş insanlarıyla iş birliği sağlanarak, Türkiye’de üretilmiş olan elektrik ürünlerle ilgilenen piyasa sahibi iş insanlarına satış sonrası hizmetlere yönelik teknik personel eğitimini de kapsayan çözümler sunuldu.

YERLİ 3 D YAZICILAR SRİ LANKA'DA


3 Boyutlu Modelleme Eğitimleri kapsamında, ilk olarak Türkiye’de üretilen 3D yazıcıların Sri Lanka’da tanıtılması gerçekleştirildi.
Daha sonra da, Ticaret ve Dışişleri Bakanlıklarıyla iş birliği kurularak, Sri Lanka’lı iş insanlarından oluşan bir alım heyeti Türkiye’ye davet edildi. Alım heyetinin, MUSİAD Sri Lankalı bir grup iş insanı öncülüğünde Çarşamba günü Türkiye’de görüşmelere başladı.
MUSİAD Expo etkinliğine katılmak üzere gelen misafir heyeti 50 kişilik iş insanından oluşuyor.
İlki 2011’de gerçekleşen MUSİAD Expo Fuarına TIKA Başkanı Serdar Çam’da iştirak etti.