Gazete, ortalama olarak 734 sayfa olarak gazete matbaa tarafından basılmaktadır. Sicil Gazetesi ilgililerinin adreslerine kargo, özel dağıtım ve PTT kanalı ile teslim edilmektedir. Destek telefonu hizmeti de ihmal edilmemektedir. Yıllık ortalaması baz alındığında 17.000 adet destek telefonu hizmeti verdiği görülebilmektedir.

Ticaret Sicil Gazetesi Nereden Alınıyor?

Ticaret Sicil Gazetesi’ne interneti ziyaret ederek rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Üstelik abonelik hakkını kullanarak size Sicil Gazetesi iletilmesini de sağlayabilirsiniz. Bunun için Sicil Gazetesinin satıldığı adrese girmeniz ve hemen ardından sisteme üye olup devam edecek olan gerekli adımları tamamlamanız yeterli olacaktır. Elektronik Gazete Aboneliği ücreti 15Otl olarak belirlenmiştir.

Ticaret Sicil Gazetesinin Özellikleri Nelerdir ?

Ticaret Sicil Gazetesinin benzerleri hemen hemen bütün ülkelerde çıkarılmaktadır. Gazetenin içerisinde, kurulan yeni şirketler ve mevcut şirketlerde yapılan değişikler yer almak durumundadır. Şirketlerin ve diğer kuruluşların ana sözleşme tadillerinin, yönetim kurulu fikirlerinin ve kararlarının, olağan veya olağanüstü genel kurur kararlarının yayımlandığı bir gazete özelliği taşımaktadır. Aynı zamanda bunlarla ilgili evrakların öncelikle tescil ve ilan işlemleri için ticaret odasına dilekçe ekinde vermesi gerekli olan bir husustur. Tescil ve ilan üreticinin tahsil edilip ticaret sicili memurları tarafından evrakların inlemesi tamamlandıktan sonra Sicil Gazetesi yayımlanır. Sicil Gazetesi oldukça resmi bir gazetedir. Üstelik içerisinde herhangi bir resim veya fotoğrafa rastlanması söz konusu bile değildir. İnsanlar Sicil Gazetesini satın alırken ‘’bugün neler olmuş’’ diye değil, ne olduğunu bildikleri konuları başkalarına göstermek ve onları da bilgilendirebilmek adına satın alınmaktadır.

Sicil Gazetesinin en önemli özelliklerinden biri ise yalnızca kurulan şirketlerin değil, bunun yanı sıra yapılarında değişiklik yaşayan bütün şirketlerin bilgilerini yayınlamak zorunda olunan günlük bir gazetedir. Çoğu ülkede benzerleri yayımlanmaya devam ettiğinden ötürü evrensel bir özellik de taşıyabilmektedir. Sicil gazetesi; kim, nerede diye merak denlerin yakından takip etmek fırsatı bulduğu bir gazetedir.

Şirketlerin ve diğer kuruluşların ana sözleşme tadillerinin yönetim kurulu kararlarının, olağan ve olağanüstü genel kurul kararlarının yayımlandığı bir gazetedir. Bunlarla ilgili evrakların öncelikle tescil ve ilan işlemleri için ticaret odasına dilekçe ekinde verilmesi gerekli olan bir husustur. Tescil ve ilan ücretinin tahsil edilip ticaret sicilli memurları tarafından evrakların incelenmesi sonlandırıldıktan sonra ticaret sicil gazetesi yayımlanır. http://www.ticaretsicil.gov.tr/ adresine tıklayarak üye adınınızı ve şifrenizi girip sisteme giriş yaptığınız taktirde 2003 yılından itibaren yayımlanmış olan bütün gazetelere ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz.