İş dünyasının kara kıta Afrika’ya olan ilgisine, THY’de katıldı. 55. Uçuç noktası olarak Zambiya Lusaka’yı seçen, ulusal bayraklı hava yolu şirketi,  haftanın iki günü karşılıklı sefer başlattı. Başkent Lusaka’ya seferler, Darüsselam aktarmalı yapılacak.

DÜNYADA EN ÇOK NOKTAYA UÇAN HAVAYOLU ŞİRKETİ...

Kurumun paylaştığı bilgiye göre, başkent Lusaka ile birlikte THY küresel çapta, 124 ülkede ve 306. Noktayı da kapsama alanına aldı. Böylece, dünya üzerinde en fazla sayıda devlete ve en fazla uçuş noktasına uçan havayolu şirketi unvanını da devam ettirmiş oldu.

DÜNYANIN 7. HARİKASINA THY SEFERLERİ

Dünyanın ikinci en büyük kıtası Afrika’nın en büyük kenti Lusaka, Zambiya’nın en büyük ve en önemli kenti kabul ediliyor. Zambiya’nın başkenti, doğal ve tarihi özellikleri ile dikkatleri çekiyor. Güneyde yer alan kent, doğal yaşam turizmi ile ve Viktorya Şelaleleri ile tanınıyor. Dünyanın 7 harikasından biri kabul edilen şelalenin, özel bir turist kitlesi bulunuyor. 
 Türk Hava Yolları Satış Başkanı Kerem Sarp, Afrika’daki 55. destinasyonu Lusaka ile gerek kara kıtada, gerekse dünyadaki büyüme kararlılığını ortaya koyduğunu ifade etti.