İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY) kabin ekipleri, uzun menzilli uçuşlarda yeni üniformalarını kullanmaya başladı.

THY'nin, kuruluşunun 85 senesi nedeniyle tasarlattığı, farklı iklimlerdeki uzun menzilli uçuşlarda zorlu testlerden geçirilen, bayrak kırmızısı ve antrasit gri renklerindeki yeni kabin kıyafetleri, toplam 25 bin personel için birebir ölçü alınarak kişiye özel olacak şekilde hazırlandı.

Yeni İstanbul Havalimanı'nın THY Kabin Terminali'nde gerçekleştirilen organizasyonda, İtalyan tasarımcı Ettore Bilotta'nın hazırlamış olduğu yeni kabin kıyafetleri tanıtıldı.

Kabin memurlarından Eda Akar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni üniformaları çok beğendiğini, kıyafetlerin hem şık hem de son derece rahat ve kullanışlı olduğunu söyledi.

Akar, THY ailesinin bu yeni üniformalarla yepyeni bir sayfa açtığını vurgulayarak, "bugün göklerde çok daha fazla dikkat çekici hale gelindiğini ve gözlerin bundan sonra artık çok daha fazla THY'nin üzerinde olacağını söyledi.

Kabin memurlarının gri üniformaları, amirlerin ise kırmızı kıyafet tercih edeceğini aktaran Akar, yeni dönemde yolculara daha iyi hizmet sunacaklarını belirtti.

THY'de kabin amiri olan Emre Yeşildağ ise dünyadaki hava yolları arasında fark edilecek bir üniforma tasarlandığını hatırlatarak yeni kıyafetlerin kullanım açısından son derece rahat olduğunu söyledi.
Kabin amiri Gamze Değer de giydikleri yeni üniformaların kendilerini çok iyi hissettirdiğini, kullanışlı olmaları nedeniyle içerisinde rahat ettiklerini belirtti.

Yeni kıyafetlerin tanıtımının gerçekleştirildiği andan beri çok sayıda hava yolu görevlisinin üniformalara dair son derece olumlu değerlendirmeler yaptığını belirten Değer, kırmızı ve gri üniforma renkleriyle diğer firmalar arasında fark edileceklerini vurguladı.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı olan İlker Aycı ise rakipsiz hizmet kalitelerinin en önemli etmenlerinden birisi olan kabin ekiplerinin şıklığı ve rahatlığının, sektörünün zirvesine tırmanan THY markası açısından da büyük önem taşıdığını söyledi.

THY'nin ABD'nin Los Angeles kentine gidecek olan tarifeli seferinin yapılacağı uçağı ziyaret eden basın mensupları, kabin ekibinin yeni kıyafetlerini uçağın içerisinde de görüntüledi.

THY'nin kabin, kokpit, yer hizmetleri personeli ile uçan şef üniformalarında İstanbul Boğazındaki ahenkli akıştan, geleneksel sanatlara kadar Türk kültüründeki çok sayıda klasik detaydan etkilenilerek ortaya çıkarılan "flow (akış)" deseni bulunuyor.