TORONTO (AA) - Türk Hava Yollarının (THY) Kanada'nın Toronto şehrine olan uçuşlarının 10. yılı törenle kutlandı.

Mississauga Convention Center’da gerçekleştirilen organizasyonda THY Amerika Kıtasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Doğan,  Toronto’daki iş ve siyaset çevresi ile diplomatik misyon temsilcileri yer aldı.

Konuyla ilgili olarak AA muhabirine açıklamada bulunan Doğan, THY’nin 10 sene önce başlayan Toronto seferleri ile Kanada’ya adım atıldığını ve günümüzde amaçlanandan da daha iyi bir noktada olduklarını dile getirdi.

Geride kalan 10 senede ciddi bir büyüme kaydettiklerini vurgulayan Doğan,  şartların elvermesi halinde, Kanada'da yaşayan Türkler ile Kanadalı müşterilere daha fazla uçuşla hizmet verme arzusunda olduklarımı belirtti.

Türkiye’nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen ise THY’nin "milli havayolu şirketi" olduğunun altını çizerek,  Toronto ile Montreal uçuşlarının iki katına çıkarılması ve Vancouver-İstanbul seferlerinin de bir an önce başlaması temennisinde bulundu.

Çeşitli sanatçıların da sahne aldığı organizasyonda gerçekleştirilen çekilişlerle toplam 10 kişiye business class Türkiye uçuşu hediye olarak takdim edildi.

Organizasyonda, daha önce THY adına Türkiye fotoğrafları çekimi yapan  fotoğraf sanatçısı Randy van der Starren’in da fotoğrafları sergilendi.