Türk Hava Yolları, COVID-19 salgını kaynaklı krizin  etkilerine rağmen 2021 yılının birinci çeyreğini 41 milyon dolar esas faaliyet zararı ve 61 milyon dolar net kar ile tamamladı.
THY'nin 2021 yılının birinci çeyreğindeki toplam gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29  düştü ve 1,8 Milyar dolar olarak gerçekleşti.  Toplam gelirin yüzde 46'sını oluşturan kargo gelirleri, söz konusu çeyrekte bir önceki  senenin aynı dönemine göre yüzde 77 artış gösterdi.   
FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kar) geçen yılın  aynı dönemine göre yüzde 90 artış göstererek 478 milyon dolar,  FAVKÖK marjı  da geçen yılın aynı dönemine göre 16,7 puan artarak yüzde 26,6 oldu. Bu dönemde şirket 409 milyon dolar FAVKÖK elde etti.

İLK ÇEYREKTE 6,4 MİLYON YOLCU TAŞIDI

Türk Hava Yolları, yolcu kapasitesinin yüzde 48 oranında gerilediği 2021 yılının ilk çeyreğinde, iç hatlarda yüzde 74, dış hatlarda ise  yüzde 61 doluluk oranı ile toplam 6,4 milyon yolcu taşıdı.  
Açıklanan finansal sonuçları değerlendiren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, küresel havacılık endüstrisinde yıkıcı etkilere neden olan pandemi  krizi sürerken ortaya koydukları bu performansı "zor olanı  başarmak" olarak nitelendirilebileceklerini söyledi. Bu başarının milli görev bilinçlerinin, mesleki kabiliyetlerinin ve  kriz yönetme tecrübelerinin ortak bir sonucu olduğunu ifade eden Aycı, aynı özveriyle  çalışmaya ve bu karamsar günleri geride bırakarak gökyüzünde  güçlenmeye devam edeceklerini vurguladı.