İSTANBUL (AA) –  Stratejik ortaklık için Türk Hava Yolları (THY) ile Alman Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (BVMW)  arasında niyet bildirgesi imzalandı.
Yaptığı açıklamaya göre THY,  gerçekleştirdiği küresel iş birliği anlaşmaları ile dünya çapındaki güvenilir marka kimliğini ve pazardaki konumunu da güçlendiriyor. Böylece uluslararası öneme sahip yeni iş birlikleri için önemli bir adım atılmış olunuyor.


THY İLE BVMW ARASINDA NİYET BİLDİRGESİ İMZALANDI

Berlin’de gerçekleştirilen BVMW’nin, yıllık genel kurul toplantısında düzenlenen imza törenine THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ve BVMW Başkanı, Prof. Dr. Mario Ohoven, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Ilir Meta, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç, Alman Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, ile iş dünyası, siyaset, sanat ve spor çevrelerinden önde gelen isimler katıldı. 
İmzalanan niyet bildirgesine göre anlaşma durumunda, Türk Hava Yolları kaliteli hizmeti ve dünyanın 124 ülkesine ulaşan geniş uçuş ağıyla BVMW üyesi şirketlere, yüksek kalitede taşımacılık hizmetleri ve ticari lojistik çözümleri sunacak.
Türk Hava Yolları’na gerçekleştireceği operasyonlar için de 900 bin üyesi olan BVMW uygun bir platform sağlayacak. 
Ek olarak Alman şirketler tarafından Türk Hava Yolları'nın Kurumsal Sadakat Programı 'Turkish Airlines Corporate Club' un sunduğu çeşitli avantajların tercih edilir olması hedefleniyor.


"ANLAŞMAYLA PAZAR PAYIMIZI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"


Programda konuşan M. İlker Aycı, “Orta ve uzun vadede, Alman Kobiler Birliği üyeleriyle iş birliğimiz ve kendilerine sağlayacağımız avantajlar genişleyecektir. İmzalanan bu anlaşma ile dünya genelindeki tüm iş seyahatlerinde en çok tercih edilen hava yolu olmayı ve kurumsal seyahat segmentinde pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz” İfadelerini kullandı.
Bu yıl gerçekleşen toplantıda iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğini geliştirmek adına firmalar arasında istişare fırsatları da oluştu.