İSTANBUL (AA) - Ejder Turizm’den Uğur Kurt, Türk vatandaşlarına talep yoğunluğu olan hem Küba hem de Meksika'nın kolay vize uygulamasının yanı sıra (THY'nin) direkt uçuşların da başlamasının ardından destinasyonda ciddi bir canlılık yaşanmasını sağladığını bildirdi.
Yaptığı yazılı açıklamada Kurt, ülkemizden Latin Amerika'ya en çok tur düzenleyen şirketin Ejder Turizm olduğunu belirtti.
THY’nın direkt uçuşların da başlamasından sonra ülkeler arası mevcut ekonomik ilişkilerin de artacağını bildirdi.
Türkiye'de Meksika ve Küba'yı aynı programda birleştiren tek şirket olduklarını ifade eden Kurt,
" Mevcut turlarımız ile, THY'nin direkt uçuşları sayesinde daha da keyifli hale geldi. Öncelikle, iki ülkeyi içeren paket turlarımızın sayısını arttırdık. Ve her bütçeye uygun ve her hafta kalkışlı Küba programlarını 2019 takvimine aldık" ifadelerini kullandı.

KÜBA TURU 999 AVRO’DAN BAŞLIYOR

Ejder Turizm olarak, 2019'da Küba'ya her hafta kalkışlı programlar hazırladığını belirterek, fiyatların 999 avrodan başladığını belirten Kurt “Farklı konaklama seçenekleri sunmaktayız. İsterseniz otel, dilerseniz de Küba'ya özgü 'Casa', yani ev konaklamasını tercih edebilirsiniz. Türkiye'de ilk defa Ejder Turizm tarafından kullanılan ev konaklaması Küba'da oldukça yaygın. Yerel kültürü yakından tanımak için iyi bir fırsat veren konaklama şekli, hem güvenli olduğu kadar hem de konforlu oluşu sebebi ile tercih edenlerin yüzünü güldürmekte. Renkli evleri, dans ve müzik dolu sokakları, güler yüzlü insanları ile Küba, tüm seyahat sever ve gezginlerin kalbine dokunan ülkelerin başında yer almakta. Ayrıca Fidel sonrası bu tropik ada, değişim rüzgarlarına tam anlamıyla kapılmadan keşfedilmek için sizleri çağırmakta."

MEKSİKA KÜBA TURU

Kurt, bir gezi içinde hem Maya, Aztek ve Toltek medeniyetlerinin en önemli antik kentleri ve piramitlerinin gezilebileceği Meksika, hem de tropik sahilleri ile zamanda yolculuk yaptıran Havana sokakları ve Küba'nın bir arada yaşanabileceğini bildirdi.