Dünyanın lider gıda işleme ve paketleme çözümleri firması Tetra Pak, ÇEVKO tarafından sürdürülebilir hayata katkılarıyla öne çıkan şirketlerin ödüllendirildiği “Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri”nde, Yeşil Nokta Teşvik Ödülü’nün sahibi oldu. Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları Kategorisinde, Büyük Ölçekli İşletme sınıfında “Türkiye Operasyonlarında Atık Yönetimi Uygulamaları Projesi” ile ödül almaya hak kazan Tetra Pak, “İyi Olanı Korur” sloganıyla gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma vizyonu ile çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre politikası çerçevesinde üretim ve tüketimin her evresinde çevreyi korumayı esas aldıklarını dile getiren Tetra Pak Türkiye Genel Müdürü Nejat Çalışkan “Tetra Pak olarak, sürekli iyileştirme temelli WCM (World Class Manufacturing) programı ile ofislerde kullanılan elektrik, su ve kağıt çıktı miktarlarının minimize edilmesi için çalışıyoruz. Sıfır Atık projesi kapsamında pilot fabrika seçilen İzmir fabrikamızda, yağmur suyu yeşil alan sulamada kullanılıyor, böylece doğal kaynakların tüketimi azaltılıyor. Tesisimizde 1999-2017 yılları arasında karbon salımını yüzde 56, enerji tüketimin yüzde 34 ve su tüketimini yüzde 41 azalttık. Ormanları ve çevreyi korumaya teşvik amacıyla tüketicilerimizi FSC® etiketli ürünlerle buluşturuyoruz. Aldığımız bu ödül de çalışmalarımızın ülkemiz ve gelecek nesiller için ne kadar değerli olduğunu bizlere bir kez daha hatırlattı.” dedi.

Üretilen içecek kartonlarının toplanması ve geri dönüştürülmesi için altyapıyı ve halkın bilinç seviyesini artırmayı destekleyen Tetra Pak, 1995’ten bu yana 8 milyarın üzerinde Tetra Pak paketinin geri dönüştürülmesine katkı sağladı.