VAİLLANT TÜRKİYE İLETİŞİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI VAİLLANT TÜRKİYE İLETİŞİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Tesla, Shanghai’de bulunan mevcut Gigafactory 3’ün hemen yanında şimdi ikinci montaj zincirini kuruyor. Yılda 450 bin ek araç üretim kapasitesine sahip olacak olan fabrikada Model 3 ve Model Y’nin üretimi gerçekleşecek. 

ÜRETİME YENİDEN BAŞLANDI 

Tesla, Çinli yetkililerle yaptığı görüşme neticesinde Shanghai’deki Gigafactory’sinin üretimine yeniden başlamak için gerekli izinleri aldı. Koronavirüs salgınından dolayı üretimini durdurmak zorunda kalan tesis, 50 bin birimlik bir üretim kaybına uğramıştı. Tesla, zamanı telafi etmek için çalışanlarını tesiste uyumaya ikna etti. Bu amaçla Tesla çalışanlarına portatif yataklar dağıtarak onların geceleri de tesiste kalmaları sağlandı. 

İKİNCİ ÜRETİM HATTI GELİYOR 

Tesla, Shanghai’de ikinci bir üretim hattı oluşturmaya karar verdi. Bu yeni montaj zincirinin yılda 450 bin birim üretim kapasitesi olması hedefleniyor. Montaj zinciri, 2019 yılı sonu itibarıyla elektrikli araç üretimine başlamış bulunan Gigafactory 3’ün bir bölümünü oluşturacak. Tesla, bu projeyi hayata geçirerek 936 bin birimlik küresel üretim miktarını iki katına çıkarmak istiyor.  Çin’deki Gigafactory, 2021 yılında 484 bin 130 adet Model 3 ve Model Y üretmişti. Bu üretim miktarı Tesla’nın toplam 936 bin birimlik küresel üretiminin yüzde 51,7 kadarını oluşturmuştu. Üretilen Model 3 ve Model Y araçlarından 321 bin adedi ise geçtiğimiz yıl Çin'deki müşterilere teslim edilmişti. Bu rakam 2020 yılındaki üretimin yüzde 17 fazlasıydı. Geriye kalan 163 bin 130 araç ise Almanya’ya ve Japonya’ya sevk edilmişti. Elon Musk bu pazarın büyüklüğünü önemsiyor. Bu sebeple yatırımlarını sürdürüyor.