Tesla'nın Çin'deki tesislerinde, yeni bir model araç geliştirerek imal edeceği ve ardından daha uygun bir fiyatla dünya pazarına sunacağı bildirildi.

SATIŞ FİYATI AÇIKLANDI

Otomotiv piyasasında bir süredir gündemde olan firmanın yeni model hazırlığı içinde olması konusu, Çinli yetkililer tarafından teyit edildi.

Markanın Çin'deki yöneticisi Tom Zhu, Xinhua Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunarak, yeni modelin Çin'de geliştirilerek imal edileceğini, sonrasında dünya piyasalarına yaklaşık 25 bin dolardan (yaklaşık 20 bin 700 avrodan) satışa sunulacağını ifade etti.

ÇİN'DEKİ YATIRIMLARINI ARTIRMAYI PLANLIYOR

Firmanın Kurucusu Elon Musk, 2020 yılında Şangay'daki dev tesislerinin açılış töreninde ABD Kaliforniya merkezli firmalarının Çin'deki yatırımlarını artıracağını söylemişti. 

Musk, ülkede Tesla Model 3 ve SUV Model Y dışında başka modeller de üretileceğini açıklamıştı.

Tamamen elektrikli olacak model, markanın bu türden ABD dışında imal edeceği ilk model olarak da dikkat çekiyor.

GÖZÜNÜ, ALMANYA VE HİNDİSTAN'A DİKTİ

Lansman tarihi ve teknik özellikler konusunda henüz bir detay açıklanmazken, Çin’de görece elverişli koşullarda imal edilmesi ve kullanılacak pillerin farklı olması açısından, söz konusu modeli Tesla serisinin en ucuz aracı yapabileceği ifade ediliyor.

Öte yandan firmanın, ABD ve Çin’deki dev tesislerinin yanı sıra Almanya’da Berlin yakınlarında bir fabrika kurma hazırlığında olduğu ve Hindistan’a dönük üretim planlarının da olduğu öğrenildi.