ANKARA (AA) -TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonomideki durgunluğa karşı, 1 Kasım’da başlatılan vergi indiriminin, üç ay uzatılması durumunda amacına ulaşacağını açıkladı.

TESK, 2018 yılı için geçerli olmak üzere, 1 Kasım tarihinde, iki ay süreyle başlatılan KDV ve ÖTV indiriminin uzatılmasını istedi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, beyaz eşya, otomotiv, konut ve mobilya sektörlerinin durumuna işaret etti. Dövizdeki şok etkisinden en çok etkilenen, söz konusu dört sektöre yönelik ekonomi yönetimi, vergisel teşvik kararı almıştı. 1 Kasım’da başlatılan, KDV ve ÖTV indiriminin ise 2019 ile nihayetlenmesi gerekiyordu. İşte bu noktada, TESK Genel Başkanı Palandöken yazılı bir açıklama ile vergisel teşviğin uzatılmasını talep ederek, “Vergisel teşvik, üç ay daha uzatılıp, teşvik farklı sektörlere de yayılırsa, ekonomide canlanma sağlanır” dedi.
Beyaz eşya, otomotiv, konut ve mobilyaya tanınan, vergisel indirimlerin, bu sektörlerde satışları arttırdığına değinen, Palandöken, dört sektörün iki ay için nefes alırken, bu anahtar sektörlere bağlı alt sektörlerin de olumlu etkilendiğine işaret etti.

Palandöken, anahtar sektörlere teveccüh gösterilen vergisel indirimleri olumlu bulduğunu belirterek, aynı vergi indiriminin farklı sektörlerle zenginleştirilmesini isteyerek, “Böyle günlerde yapılacak yaygın vergisel teşvik, toplumun geniş katmanlarında etkisini gösterecektir. Ve unutulmamalıdır ki, böyle vergi indirimleri, vergi gelirlerini azaltmaz, bilakis arttırır.”