ANKARA (AA) - TESK Genel Başkanı Palandöken, küçük ölçekli firmaların, ekonomideki sıkıntılara karşı daha hassas olduğunu ve elektrik, su, doğalgaz faturalarının ağır geldiğini kaydederek, “Küçük ölçekli firmaların, yeni yıla ümitle bakması önemli. Bu bağlamda, devlet, elektrik, su doğalgaz gibi kalemlerde yardımcı olmalı. Küçük ölçekli firmalara destek, ekonomiye destektir." şeklinde konuştu.

KÜÇÜKLER EN ÇOK ELEKTRİKTEN MUZDARİP

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, değişik kalemlerden gelen girdi maliyetini, küçük ölçekli firmaların götüremediğini söyledi.
Küçük ölçekli firmalara muafiyet tanınmasını talep eden Palandöken, başta elektrik faturalarının, vergiler, TRT payı ve dağıtım bedelinin yansıtılmamasını istedi.
Palandöken, küresel sermaye ve zincir marketlerin, dar bir alana hapsettiği, kur şoku ve artan faturaların sıkıştırdığı esnafın, zorda olduğunun altını çizdi. 

TESK: ESNAFA DESTEK, EKONOMİYİ KORUR

Türkiye’de tıpkı lokomotif sektörlere tanınan vergisel muafiyetlerde olduğu gibi, ekonomideki gelişmelere karşı son derece hassas ve kırılgan yapıda olan, küçük işletmelere de, devletin teşvikler tanımasının, çok yönlü karşılığı olduğunu kaydetti. Küçük firmalara verilen desteğin, ekonomiye doğrudan katkı sunacağının altını çizdi.