ANKARA (AA) - TESK Başkanı Palandöken, 2018 yılında yaşanan dalgalı kur rejimi ve akabindeki oynaklığın en fazla, küçük işletmeciyi vurduğunu söyledi. Küçük işletmecinin, ekonomik sıkıntıdan çıkabilmek için, can suyu kredisine ihtiyacı olduğunu kaydetti.

SİCİL AFFI ÇIKARILSIN!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, küçük işletmecinin, finansmana erişimde sıkıntı içinde olduğu tespitini yaptı.

Ekonomi yönetiminin, lokomotif sektörlerde, vergisel destekler ve uygun kredi imkanları tanıdığına değinen, Palandöken, küçük işletmeciye yönelik olarak, etkin bir sicil affı yasası çıkartılmasını isteyerek, şöyle konuştu:

KADIN İŞLETMECİYE POZİTİF AYRIMCILIK...

"Küçük işletmeler, krediye zaten kolay ulaşamıyor. Şimdi de kara liste uygulaması, iyice ellerini bağlıyor. Defaatle söylediğimiz, sicil affı uygulaması ile küçük işletmelere, kredi imkanı tanınmalı. Küçük işletmeleri sağlıklı olan ekonomilerde, tük ülke ekonomisi de iyi olacaktır. Küçük işletmelere verilecek kredilerde, kadın işletmecilere pozitif ayırımcılık tanınmasının, son derece olumlu etkileri olacaktır.