ANKARA (AA) - TESK Başkanı Palandöken, Türkiye ekonomisinin kalbinin, küçük işletmeler olduğunu belirterek, küçük işletmelere daha önce de talep ettiği can suyu kredisine ilaveten, 
Perakende Yasası'nın yeniden değerlendirilmesini, vergi yükünün düşürülmesini de talep etti. 
Palandöken, şoför esnafına yönelik olarak da, korsan taşımacılığın engellenip, akaryakıt fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın küçük işletmelere yönelik bir paket açıklayacağı bilgisinden sonra, bu konudaki taleplerini yazılı olarak açıkladı.
Küçük işletmelerin, açıklanacak yeni teşvik paketinden umutlu olduğunu belirten, Palandöken, “Küçük işletmelerimiz, Albayrak’ın açıklayacağı paketle ilgili olarak yüksek bir beklenti içindeler. Öncelikle, küçük işletmelerin finansmana erişimindeki engeller kaldırılmalı. Bunun için de öncelikle sicil affı çıkarılmalı. Kaderimizi bankaların insafına bırakmak istemiyoruz. Sıfır faizli kredi, burada küçük işletmeye can suyu olacaktır. SGK primleri haksız, stopaj vergisi ise çok yüksek. Bu konuda da bir çalışma talep ediyoruz.

Küçük işletmelerde en önemli maliyet kalemleri olan, elektrik, doğalgaz ve su faturaları ise indirilmeli” dedi.