ANKARA (AA) - TESK Genel Başkanı Palandöken, küçük işletmelerin e-ticarette hak ettiği yerde olması gerektiğini belirterek, indirimli internet talep etti. 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, küçük işletmelerin gelişen global dünyada, e-ticarette daha fazla olmalarının altını çizdi. Küçük işletmelerin, bu pastadan hak ettiği dilimi alması, gelişip, daha verimli üretimin yol haritasını bulması, baş döndüren ileri teknolojiyi takip edip, entegre olması, için, özel indirimli internet tarifeleri uygulanması gerektiğini söyledi.

E-TİCARET EKONOMİYİ DEĞİŞTİRDİ

Teknolojik ürünlerden, market alışverişine kadar ki ihtiyaçların günümüzde, internetten alınabildiğine işaret eden Palandöken, e-ticaretin de, inanılmaz büyüme hızına dikkat çekti. 
Palandöken, e-ticaret hacminin büyümesinin, ekonominin genel yapısını da değiştirdiğini kaydederek, “Uygun fiyatlar, e-ticaret hacminin büyütürken, sabit girdi maliyetini düşürerek, fiyatları daha da uygun seviyelere çekiyor, alışverişin hızını ve miktarını arttırıyor ve e-ihracatı da giderek büyütüyor.  Bu çerçevede, e-ticaret cari açığın kapanmasına da katkı sunduğunu belirten Palandöken, şunları kaydetti:

KÜÇÜKLERİN E-İHRACATI EKONOMİK İNTERNETTEN GEÇER

"2018’de 50 milyar liraya kadar ulaşan e-ticaret hacmi artan oranlarda büyüyecek. Kaldıraç etkisiyle gelişen e-ticaretten, küçük işletmemizin de yararlanması, hakkına düşen orandaki dilimi alması gerekir. Küçük işletmenin, bu bağlamda gelişip, üretimini arttırırken, entegrasyonu için küçük işletmeye özel indirimli internet tarifesini, önceliklerimiz arasına almalıyız.

AKN KALKTI İNTERNET ARTTI

Adil Kullanım Noktası uygulamasının kaldırılmasından sonra, internet ücretlerinin yükseldiğine işaret eden Palandöken, küçük işletmeye cep telefonlarında kullanabilecekleri internet paketlerinin daha ekonomik fiyatlarla kullandırılmasını önerdi.