Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) Yönetim Kurulu Başkanı Gökçenur Çelebioğlu, tesis yönetim hizmetlerinin hayatın devamlılığı için zorunlu bir ihtiyaç olduğunu, birçok lüks tüketim kaleminde dahi yüzde 1 KDV uygulandığını hatırlatarak, KDV indirimi uygulanması gerektiğini savundu.

"YANLIŞ ALGIYA SEBEBİYET VERİYOR"

Salgın ve doğal afet gibi kritik dönemlerde hayatın kesintisiz devam etmesi için bakım onarımdan güvenliğe, peyzajdan teknik servis hizmetlerine kadar çeşitli alanda çözüm sunan tesis yönetim sektörünün çatı temsilcisi TRFMA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Çelebioğlu, sektördeki yüksek KDV oranını değerlendirdi.

Uygulanan yüzde 18'lik oranın yüksek aidat ve hizmet bedeli gibi yanlış algılara neden olduğuna dikkat çeken Çelebioğlu,  “Yüksek KDV oranı sektörümüzde hizmet fiyatlarının yüksek olduğu algısı yaratırken aynı anda isteyen herkesin hizmetlerimizden yararlanamamasına yol açıyor. Sektörümüz, günümüz yaşam tarzı için bir zorunluluğa dönüşmüşken hizmet alanların ve sektörün mağdur olmaması için adımlar atılması ve KDV oranının düşürülmesi gerekiyor. Böylece hizmet bedelleri ve aidatlar düşerek, hizmet fiyatlarımız makul boyutlara gelecek” şeklinde konuştu.

"EKONOMİMİZE DAHA FAZLA KATMA DEĞER YARATACAĞIZ"

Birçok lüks tüketim ürününde yüzde 1 KDV oranının uygulandığını hatırlatan Çelebioğlu, hayatın ve ekonominin sürdürülebilirliği adına büyük öneme sahip sektördeki yüksek oranın hizmet alıcılarını ve sektörü güç bir durumda bıraktığını dile getirdi.

Söz konusu sorunların çözülerek tesis yönetim hizmetlerinin herkes için ulaşılabilir olması için yüzde 18'lik oranda indirimi yapılmasını talep eden Çelebioğlu, "Yapılacak KDV indirimi ile hizmet ağımızı genişletip, işletmelerin tasarruf ve verimliliklerini artırarak, ülke ekonomisine daha fazla katma değer yaratacağımıza inanıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.