ANKARA (AA) - Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı olan Ersin Akma, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede enerji, su ve gaz işçilerinin gösterdikleri fedakarlıkların unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.

Akma, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşa kesintisiz hizmet vermek amacıyla her türlü fedakarlığı gösteren TES-İŞ üyelerinin, gerektiğinde Suriye'de kepçe ve dozerlerle cepheye koştuğunu ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanında olduğunu dile getirdi.

Üye işçilerin şimdi de sağlık merkezlerine, fabrikalara ve vatandaşlara kesintisiz hizmet vermek için olağanüstü çaba harcadığını vurgulayan Akma, koronavirüs salgınıyla mücadelede enerji, su ve gaz işçilerinin gösterdikleri fedakarlıkların unutulmaması gerektiğini belirtti.

Akma, Türkiye'nin enerji, su, gaz işçileriyle büyük gurur duyduğunu ve onları kutladığını dile getirdi.

Üyelerin sağlığı ve güvenliğinin korunması için işverenlerle düzenli görüşmeler yaptıklarına dikkat çeken Akma, kısa çalışma ödeneğinden yararlanacak şirketlerde üyelerin durumları, iş yerlerinden saha hizmetlerine kadar bütün alanlarda her türlü hijyen ve güvenlik önleminin alınması, çok sayıda işçinin çalıştığı yerlerde sosyal izolasyonun sağlanması gibi hususların, görüşülen ana konular arasında olduğunu vurguladı.

Akma, görüşmelerin sonucunda uygulamaya alınan ve ilerleyen günlerde hayata geçirilecek kararların yakından takip edildiğini belirtti.