İsveçli Terraco Group, Türkiye’de hedef büyüttü. Bu sene ihracatlarını yüzde 30 artırmayı planladıklarını belirten Terraco Eskişehir Genel Müdürü Rauf Göktaş, 2020’de hedeflerinin yüzde 80’ini gerçekleştirdiklerini söyledi. 
Firmanın Türkiye ile birlikte 11 ülkede 18 ayrı fabrikası bulunduğunu ve İskandinav teknolojisini bu bölgelerde sektörün hizmetine sunduğunu belirten Göktaş, Eskişehir’den İngiltere başta olmak üzere 10 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti. Göktaş, Eskişehir’deki tesislerinin cirosunun yüzde 55'ini ihracatın oluşturduğunu da söyledi. 

ALTIN ÇEKÜL ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ OLDULAR

Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’nde Yıldız Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı’nda kullanılan zemin kaplama ürünü “Addagrıp” ile “Yapıda İnovatif Ürün” kategorisinde “Yapı Kataloğu Peyzaj- Çevre Düzenleme Kategori Ödülü”ne layık görüldüklerini vurgulayan Göktaş, “Addagrıp” ın ilk olarak İngiltere’de zemin kaplamada kullanılmaya başladığını ve içeriğinin reçine ve doğal agrega karışımında oluştuğunu belirtti. Farklı renklere sahip bu sistemin yürüyüş yollarından otoparklara, kentsel meydanlardan havuz kenarlarına kadar pek çok alanda kullanılabildiğini belirten Göktaş, Türkiye’de, Yıldız Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı gibi prestijli referansları bulunan Addagrıp’ı rakiplerinden ayıran en büyük artısı ise gözenekli yapısı ile drenaj sağlaması olduğunu söyledi.