Temsa, yerli bataryalı elektrikli araçlarıyla Romanya pazarına olan ihracatını artırırken, bu bağlamda son olarak Arad şehrinde düzenlenen ihaleyi de kazandı.

TESLİMATLAR 2022 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Avrupa pazarındaki gücünü kazandığı yeni ihalelerle pekiştirmeyi sürdüren firma, geçtiğimiz aylarda Romanya'nın Buzau şehrinde kazandığı elektrikli otobüs ihalesiyle 4 adet Avenue Electron model elektrikli otobüsü kente teslim etmeye hazırlanırken, bu kez de Arad kentinin açtığı ihalede küresel rakiplerini geride bırakarak ihaleyi kazanan şirket oldu. 

İhale çerçevesinde, 5 adet 9 metre MD9 electriCity ve 5 adet 12 metre Avenue Electron olmak üzere toplamda 10 adetlik elektrikli araç için sözleşme imzalandığı ve firmanın son 6 ay içerisinde kazandığı ihalelerle beraber Adana'da geliştirip ürettiği toplam 14 elektrikli aracın teslimatını 2022 yılı içinde yapacağı bildirildi.

"YENİ PAZARLARA SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Anlaşma ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Temsa CEO'su Tolga Kaan Doğancıoğlu, şirket olarak dünyada her geçen gün güçlenen elektrifikasyon sürecinin en önemli oyuncularından biri olduklarını ifade ederek, Sabancı Holding ve Skoda ortaklığından aldıkları güçle, segmentteki uzmanlıklarını dünyanın farklı coğrafyalarına taşımayı sürdürdüklerini dile getirdi.

Doğancıoğlu, anlaşmanın önemli tarafının anlaşmanın iki farkı modeli kapsaması olduğuna dikkat çekti ve bunun da şirketlerinin elektrikli araçlar konusundaki uzmanlıklarının göstergelerinden biri olduğunu söyledi.

Söz konusu araçlarda, Adana fabrikalarında ürettikleri yerli bataryaların da bulunacağını ve bunun Türk sanayisi ve kendileri için gurur kaynağı olduğunu kaydeden Doğancıoğlu, "Önümüzdeki dönemde Avrupa başta olmak üzere, farklı ülkelerde varlığımızı güçlendirmeye; Temsa markalı araçlarımızı yeni pazarlara sunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

ULAŞIM STRATEJİSİNE GÖRE ÖZELLEŞTİRİLECEK, TOPLU ULAŞIMDA KULLANILACAK

Bölgenin toplu ulaşımında kullanıcılacak araçların, tarihi bir dokuya sahip Arad şehrinin ulaşım stratejisi doğrultusunda özelleştirileceği ifade edildi. 

Yerel yönetimin çevreci ulaşımında önemli katkı sunması hedeflenen araçlar, AB normlarına uyumlu ekipmanları, yüksek yolcu kapasitesi, ulaşım sistemine entegre yolcu bilgilendirme ekipmanları ile erişilebilir ve güvenli bir ulaşım çözümü sunuyor.

Programlanabilir rejenerasyon özelliği ile markanın elektrikli otobüsleri aynı zamanda, aracın yolculuk esnasında elektrik üreterek batarya kapasitesinden en üst düzeyde faydalanabilmesine imkan veriyor. (AA)