İSTANBUL (AA) - Ticaret Bakan Yardımcısı olan Rıza Tuna Turagay, Türkiye'nin ihracatının 168 milyar dolara seviyesine ulaştığını ve bunda hazır giyimin payının yüzde 11  olduğuna dikkat çekerek, tekstil ile giyimin ülkemizin göz bebeği olduğunu ve Ticaret Bakanlığı olarak her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Turagay, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği 'nin (İHKİB) düzenlediği iftar ve ödül töreninde tekstil ile hazır giyim sektörüne ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Konfeksiyon ile hazır giyim ihracatının Türkiye'nin ihracatına destek kattığını vurgulayan Turagay, hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının 17,6 milyar dolara ulaştığını belirterek, Ben ilk memuriyete başladığım zaman 1 milyar dolarlar bile bize hayal gibi geliyordu dedi.

Ülkenin ihracata dayalı büyüme stratejisinin ilerlemesinde sektörün son derece önemli katkı sağladığını hatırlatan Turagay, Türkiye'nin ihracatının 168 milyar dolar seviyesine ulaştığını, hazır giyimin ise bunda yüzde 11 paya sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünyada en fazla ihracat gerçekleştiren 37. ülke konumunda olduğunun altını çizen Turagay, ülkenin hazır giyim alanında dünyanın en büyük 6. ihracatçısı olarak kendini kanıtladığını belirtti.