Türk tekstil sektörünün vizyonunun artmasında önemli katkıları bulunan ve Denizli’nin tekstil kenti olmasında büyük emeği bulunan, Türk tekstil sektörünün duayen isimlerinden Esat Sivri (86)’nin vefatı tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde büyük üzüntüye neden oldu. 

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nde 1980’lerde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan, Denizli İhracatçılar Birliği’nin kurucuları arasında yer alan Esat kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşanıyor.. 

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 2011 senesinde gerçekleştirdiği seminerde sektörün duayenleri Esat Sivri ve Şükrü Ünlütürk’ü konuk etmiş ve bu isimlerin meslek hayatlarındaki tecrübelerini sonraki kuşaklara iletmesinde öncülük etmişti. 

ESAT SİVRİ KİMDİR?


17 Şubat 1933 tarihinde Denizli Kaplanlar Mahallesi'nde gözlerini açan Esat Sivri, İlk ve ortaokulu Denizli'de okumasının akabinde henüz 16 yaşındayken babası Mustafa Kazım Sivri'nin yanında iş hayatına atıldı. Tekstil sektöründe babası ile birlikte çalışan ve tecrübe edinen Esat Sivri, askerliğin ardından iş dünyasına giriş yaptı. 1967 senesinde Sarayköy'deki Sarayköy Pamuklu Sanayi'nin sermayesine ortak olan Sivri, Denizli ve civarındakii dokuma tezgahlarının entegrasyonunu sağlamak amacıyla, boya baskı fabrikası kurma kararı aldı. 1972 yılında 100 ortakla birlikte Denizli Basma Sanayi Fabrikası’nı (DEBA) kuran Sivri, uzun seneler boyunca DEBA ile beraber Denizli ekonomisini domino etti. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği’ni de üstlenen Esat Sivri, Denizli İhracatçılar Birliği ve Denizli Sanayi Odası'nın kurucuları arasında bulundu.