Katma değerli tekstil ürünü ihracatını arttırmak üzere, 2014 yılında kurulan Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi (TEKSMER)’nin Başkanı Ünlütürk, İzmir’i teknik tekstilin merkezi yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

6 DOLARLIK ÖRME NASIL 30 DOLAR OLUR?

Kilogramı 6 dolar olan örme kumaşı, koruyucu niteliği kazandırıldığında 30 dolara yükseldiğini belirten, Sabri Ünlütürk, “İş güvenliği mevzuatı, işverenin, çalışanlarına işyeri kıyafeti vermesiyle ilgili bir zorunluluk belirtmiyor. Almanya gibi ileri Batılı toplumlarda olduğu gibi bu alandaki bir mevzuat düzenlemesi ile teknik tekstil önümüzdeki dönemin parlayan yıldızı olacaktır.” dedi.

TEKNİK TEKSTİL SEKTÖRÜ YERLİLEŞTİRİR

Tekstil ham maddesi olarak kullanılan, lif ve elyafın ithal edildiğine işaret eden Ünlütürk, teknik tekstile odaklanan firmaların altyapısını güçlendirmeye çalıştıklarını kaydederek, “Teknik tekstilde, Türkiye’nin ABD’ye, Çin’e, Almanya’ya bağımlılığını bitirmek istiyoruz. Hammadenin Ar-Ge faaliyetlerini geliştirmeye odaklıyız.”

UR-GE PROJESİ DAVETİ

İzmir ve bölgesinde teknik tekstilin gelişimi için UR-GE projesi gerçekleştirmeyi hedefleyen, Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Cumhur İşbırakmaz, tüm sektör bileşenlerini, UR-GE projesine dahil olmaya çağırdı.