Bursa sanayisinin yüksek teknoloji odaklı dönüşümüne liderlik etmeyi hedefleyen TEKNOSAB Müteşebbis Heyet Toplantısı düzenlendi. Toplantının başkanlığını Bursa Valisi Yakup Canbolat üstlendi. Müteşebbis heyet, fabrika inşaat çalışmalarını da yakından inceledi.

“PROJE 4 YIL GİBİ KISA SÜREDE TAMAMLANDI”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren BTSO ve TEKNOSAB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “TEKNOSAB kamulaştırma süreçlerini 4 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı. Bu süre içerisinde bölge yatırıma hazır hale getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk günden bu yana yakından takip etti. Devlet desteğiyle TEKNOSAB kısa süre içerisinde yatırıma uygun hale geldi.  Şu anda sahada 500'den fazla iş makinesi aktif olarak çalışıyor. Bölgemizde ilk fabrikalar yükselmeye başladı. Gelecek yılın birinci çeyreğinde TEKNOSAB'daki fabrikalar üretime başlamış olacak." açıklamasında bulundu.

“40 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT HEDEFİNE KATKI VERECEK” 

Burkay, konuyla ilgili görüşlerine şu sözlerle devam etti: “BTSO olarak 2013 yılında sanayide nitelikli dönüşüm hamlesi başlattık. Bursa'yı yeni ekonomiye hazırlıyoruz. Yeni nesil sanayi anlayışının bilgi temelli ve yüksek katma değerli bir üretim yapısına dayanıyor. Düşük katma değerli ürünlerin yerini yenilikçi üretim anlayışıyla üretilen ürünler alıyor. Bu doğrultuda oda olarak sanayimizi ileri teknolojili ve yüksek katma değerli bir yapıya kavuşturmak için önemli bir vizyon ortaya koyduk. Başta TEKNOSAB olmak üzere Model Fabrika, BUTEKOM, BUTGEM, MESYEB ve Enerji Verimliliği Merkezi gibi projelerimiz sanayimizin dünyayla rekabetine imkan sağlayacak. TEKNOSAB ile stratejik sektörlerde orta ve ileri teknolojiye geçiş de hız kazanacak. Ülkemizin yeni sanayi hamlesi doğrultusunda başlattığı mega endüstri bölgelerinin ilk örneği olan TEKNOSAB, kentimizin 40 milyar dolarlık ihracat hedefine önemli katkılar sağlayacak."