Teknopark İstanbul, Azerbaycan'ın ardından yeni bir kardeş ülke ile daha deneyimlerini paylaşmak için harekete geçti. İstanbul’da düzenlenen törenle Teknopark İstanbul yönetimi ve Özbekistan temsilcileri arasında iş birliği mutabakatı imzalandı.

SUNUM YAPILDI, ÜRÜNLERLE İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

Tören, Teknopark İstanbul’un Pendik’deki genel merkezinde gerçekleşti. Özbekistan tarafını İnovatif Gelişim Bakanı Dr. Ibrokhim Abdurakhmonov ile Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev temsil ederken, Türkiye tarafını temsilen de Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan ve Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu yer aldı.

Heyetler arası görüşmelerde kurum bünyesindeki firmalardan FEV Türkiye ve Ctech ve Kuluçka Firmaları Move On ve Artelligent sunum gerçekleştirdi, ürün ve hizmetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

"TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI" "TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI"

BİLİMSEL, TEKNOLOJİK VE TİCARİ DENEYİMLER AKTARILACAK

İş birliği sözleşmesi çerçevesinde Türkiye tarafı, Özbekistan'da bir teknoloji geliştirme bölgesi oluşturması için bu alandaki deneyimi paylaşacak. Taraflar, eğitim, yeni teknolojiler, yenilikçi ve girişimci bir organizasyon yapısının oluşturulması ve geliştirilmesi ile bilim ve teknoloji parkları, kuluçka merkezlerinin geliştirilmesi ve yönetimi alanlarında ortak projeleri geliştirilmesini ve iş birliklerini teşvik edecek.

İki ülke, değişim programları hazırlanmasını da teşvik ederek ortak projelere katılmak üzere, profesyonel ve araştırmacılar da önerecek. İş birliği kapsamında ayrıca, ortak sempozyum, forum ve seminer gibi etkinlikler için ayrıntılı istişareler düzenlenmesi de planlanıyor.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDE ÖNEMLİ BİR ADIM OLACAK

Söz konusu iş birliği anlaşması, Türkiye ve Özbekistan arasında bilgi teknolojileri alanında rekabetçi ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi ve üretilmesi, bunların iç ve dış pazarlarda tanıtılması ve yenilikçiliğin geliştirilerek teşvik edilmesi amacıyla atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.