T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla 30Altı İklim Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen “Genç Girişimciler Anlatıyor: Doğa Dostu Teknolojiler” konulu panel gerçekleştirildi. 

BAKAN KASAPOĞLU GENÇLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Zirvenin açılışında bir konuşma yapan T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu girişimcilere, düşüncelerini geliştirmeleri ve üretmeleri çağrısında bulundu.

"TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI" "TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI"

"YENİLENEBİLİR ENERJİNİN PAYINI ARTIRMAK ÖNCELİKLİ MİSYONLARIMIZDAN"

Zorlu PSM'nin ev sahipliği yaptığı panelin moderatörlüğünü Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu yaptığı konuşmada, Teknopark İstanbul’un mimari yapısında doğa dostu bir anlayış olduğuna ve sıfır atık sertifikası almaya hak kazanan ilk teknopark olduğuna dikkati çekti.

"Çevreye karşı değil, çevre için" mottosuyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Topçu, öncelikli misyonlarından birinin enerjiyi verimli kullanmak, yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji kullanımındaki payını artırmak olduğunun altını çizdi.

ÇEVRE İLE İLGİLİ PROJE YAPAN GİRİŞİMCİLERİ DİNLEDİ

Kurum bünyesinde kararlı bir şekilde iklim kriziyle mücadele için üretim ve Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirildiğini dile getiren Bilal Topçu, gerçekleşen etkinlik kapsamında çevre konusunda çalışmalar yapan genç girişimcilere projelerini daha ayrıntılı anlatmalarına imkan vererek sorular yönelttiklerini söyledi.

HANGİ FİRMALAR VE İSİMLER PROJELERİNİ ANLATTI?

Panelde;

  • Temiz enerji ve çevre alanında teknolojik ve yerli çözümler üretebilme vizyonuyla faaliyet gösteren Buz Proje Mühendislik A.Ş. Kurucusu Yüksek Çevre Mühendisi Deniz Ünlü,
  • Tarımda su tüketimini düşürmeyi ve verimliliği artırmayı hedefleyen Soyl-Gel Kurucu Ortağı Ogeday Rodop,
  • Yapay zeka tabanlı tarım teknolojileri üzerine çalışan Move On Kurucusu ve CEO’su Ömer Faruk Koç projelerini anlattı.