Teknopark İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre, Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi olan Cube Incubation, girişimcilik ve yeni fikirlere verdiği önemle girişimcilerin iş fikirlerini faliyete geçirme yolunda karşılaştıkları çok sayıda güçlüğü aşmaları için çözümler sunuyor.

Program kapsamında, akıllı ulaşım, enerji ve temiz teknolojiler, akıllı üretim sistemleri, iletişim ve sayısal dönüşüm, sağlık ve iyi yaşam, sürdürülebilir tarım ve beslenme konularında iş fikrine sahip olan girişimcilere hibe desteği sunacak.

Yenilikçi iş fikirlerine 200 bin liraya varan hibe desteği sunan BİGG Cube Incubation Programına, yeni dönem başvuruları 30 Mart tarihine kadar sürecek.

Cube Incubation “TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı” kapsamında uygulayıcı kuruluş olarak yürüttüğü BİGG Cube Incubation Programı ile girişimcilere; iş fikirlerini geliştirmeleri, fikir ve ortaya çıkacak ürünün doğrulanması, performans analizlerinin yapılması, iş planlarının değerlendirilmesi gibi ihtiyaç duyabilecekleri her alan ve konuda eğitim ve mentörlük desteği sunmayı hedefliyor.

BİGG Cube Incubation girişimcilere, 7/24 ücretsiz ofis kullanımı, şirket kuruluş masrafı karşılanması, bigg mevcut durum analizi, bigg mevcut stratejik durum analizi, girişimcilik yeteneği ölçümlendirme, iş fikri doğrulama çalışmaları, Teknopark İstanbul firmaları ile eşleştirme çalışmaları, tto ve teknodestek kapsamında patent desteği, ürün sergileme alanı, montaj atölyesi, ıslak/kuru laboratuvar ve temiz oda gibi destekleri BİGG girişimcilerinin hizmetine sunarak, girişimcileri TÜBİTAK BiGG Programının 2. aşamasına hazırlıyor.

Teknopark İstanbul, İlk defa uygulayıcı kuruluş olunan “TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı” BİGG Cube Incubation Programı kapsamında önceki çağrılarda 30 girişime 200 bin lira hibe desteği verdi.

Yenilikçi iş fikirlerine 200 bin liraya varan hibe desteği sunan BİGG Cube Incubation Programına, yeni dönem başvuruları 30 Mart 2022 tarihine kadar sürecek.

MASFED MYM VE BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ MASFED MYM VE BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ

Açıklamada programa başvuru şartlar, "Ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenciler, ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun kişiler, ön başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almayan, daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da Tübitak 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış kişiler ön ödemeli 200.000 TL hibe desteği için başvuruda bulunabilir." şeklinde yer alıyor. (AA)