TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Kovid-19 salgınının iş dünyasına etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaslowsk, dijital dönüşümü benimseyen, teknolojik altyapısını ve donanımını güçlendirmiş şirketlerin değişime daha hızla uyum sağlayabildiğini söyledi.
Dijital dönüşümün iki önemli ihtiyacı bir kez daha açıkça gösterdiğini vurgulayan Kaslowski, dijital teknolojilerini iş yapış modellerine hızla entegre edilmesi gerektiğini ve bu teknolojileri Türkiye’de üretecek alt yapının hızla kurulması gerektiğini vurguladı.

“GEREKLİ YATIRIMLAR YAPILMALI”

Zorlu rekabet ortamında küresel değer zincirinin güçlü bir parçası olmak için dijital dönüşümün önemine değinen Kaslowski, gerekli yatırımlarının yapılmasını kamu ve iş dünyası arasında güçlü bir sinerji ile mümkün kılmaları gerektiğini söyledi. Kaslowski, Geniş bant iletişim ağ ve hizmet altyapısının güçlendirilmesinden özgürce bilgiye erişimin güvence altına alınmasına, kişisel verilerin korunmasından KOBİ'lerin teknoloji kullanımının yaygınlaştırılmasına kadar geniş bir alanda etkin uygulamayı sağlamaları gerektiğini de aktardı. (AA)