İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı olan Simone Kaslowski, teknolojinin ve dijitalleşmenin iş dünyasında devrim niteliğinde değişiklikleroluşturacağına dikkat çekerek, paranın bile dijitalleşmeye yöneldiği bu çağda gerek şirket, gerek sektör, gerek ülke olsun, değişime kafa yoranların ayakta kalacağını, yormayanların ise yerinde sayacağını söyledi.

Kaslowski, Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) tarafından gerçekleştirilen Uluslararası 23. Türkiye İç Denetim Kongresi'nde yapmış olduğu konuşmada, 15-20 sene önce önce yapay zeka ve robotların sadece bilim kurgu filmlerinde yer alan olgularken, bugün dünyanın filmlerde dahi hayal edilemeyen bir yere doğru ilerlediğine dikkat çekti.

İnsan becerilerini hem tamamlayan, hem de arttıran yeni teknolojilerin firmalardaki hız, ölçek, kalite ve operasyonel verimliliği katlanarak artırdığına vurgu yapan Kaslowski, rekabetin bu denli hızlı değiştiği bir çağda bizi bugüne taşıyan şeylerin geleceğe taşımaya yetmeyebileceğini söyledi.