MANİSA (AA) - Manisa Teknokent’te yer alan Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) ile Vestel'in iş birliğinde yapılan Vestel ArGeTa (Araştırma, Geliştirme ve Tasarım) Merkezi  törenle hizmete girdi.

Vestel Elektronik Genel Müdürü İsmail Murat Sarpel, Teknokent'te yapılan açılış konuşmasında; Vestel olarak Ar-Ge çalışmaları bağlamında Türkiye ortalamasının oldukça üstüne harcama yapmalarına rağmen yine de yetmediğini söyledi.

Teknolojinin son derece hızlı bir şekilde değişip geliştiğini hatırlatan Sarpel, firmalar açısından her şeyi tek başına  yapma şansı bulunmadığını hatırlatarak, dünyanın hiçbir yerinde en iyi firmaların dahi her işi tek başına yapmadığını söyledi.

Ar-Ge çalışmalarında ülkemizin henüz arzu edilen aşamaya ulaşmadığının altını çizen Sarpel,  ülkemizin şu anda Ar-Ge'ye harcadığı miktarın gayrisafi milli hasıla içerisinde sadece yüzde 1 civarında olduğunu ve 2023 vizyonumuza bakıldığında arzulanan rakamın  yüzde 3 civarında olduğunu, buna karşın rekabet halinde olduğumuz ülkelerde ise bu rakamların  yüzde 6 - 7 dolaylarında olduğuna dikkat çekerek çok daha fazla çabalamamız gerektiğini söyledi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz ise bilgi ile teknoloji çağına yetişebilmek amacıyla yürütülen çalışmaların önemini vurgulayarak, ihtiyacımız olanın katma değerli ürünler üretmek olduğuna vurgu yaptı. 

Yapılan konuşmalardan sonra   açılışı gerçekleştirilen ArGeTa merkezinde mühendis ile stajyer öğrencilerden meydana gelen toplam 12 kişilik ekip, üretilen herhangi bir ürünün prototipinin meydana getirilmesini için çalışarak, seri üretime uygun hale getirilmesi için uğraşacak.