Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’21 için geri sayım devam ederken, TÜBİTAK SAGE ve ROKETSAN ortaklığında gerçekleştirilen "Roket Yarışması"nın atışları başladı.

12 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK

Aksaray Tuz Gölü’nde 1 Eylül'de başlayan ve 12 Eylül 2021 tarihine kadar devam edecek yarışmada, aylarca tasarım ve üretim süreçleri yürütülmüş roketler gökyüzüne fırlatılacak. 

Yarışma ile havacılık, uzay ve teknoloji konularında toplumda farkındalık oluşturmak, söz konusu alanlara ilgisi olan gençleri desteklemek, gençleri geleceğin teknolojileri üzerinde araştırma yapmaya teşvik etmek ve profesyonel tasarım süreçlerini bilmesini sağlamak amaçlanıyor.

Yarışma, zorlu görev (Kademeli Roket), orta irtifa (10 bin feet), yüksek irtifa (20 bin feet) ve Lise (5 bin feet) olmak üzere 4 farklı kategoride gerçekleştiriliyor.

DERECEYE GİREN TAKIMLARA 635 BİN TL

Lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ile mezunların da katılabildiği yarışmada, katılımcılara farklı disiplinlerde bilgi ve tecrübeye sahip üyelerle takım halinde tasarım yapma, roket sistemleri ve alt bileşenleri hakkında teknik araştırmalar yapma, karmaşık problemleri aldıkları eğitimler sayesinde birlikte çözme ve teknik raporlama yapabilmeye yönelik kabiliyetler kazandırmak hedefleniyor.

Yarışma çerçevesinde takımların Ön Tasarım Raporu (ÖTR), Kritik Tasarım Raporu (KTR) ve Atış Hazırlık Raporu (AHR) olmak üzere 3 farklı rapor hazırlamaları talep ediliyor. Söz konusu raporlara göre gerçekleştirilen değerlendirme süreçleri neticesinde atış yapmaya hak kazanan 80 takım yarışmayı beklerken, atışlar sonrasında dereceye giren takımlar ise TEKNOFEST21’de açıklanacak.

Yetenekli ve teknolojiye meraklı gençlerin sistem mühendisliği vizyonuyla çalıştığı yarışmada dereceye giren takımları ise toplamda 635 bin TL’lik ödül bekliyor. 

BÜYÜK HEYECAN İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Diğer yandan Türkiye'nin "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonuyla, toplumda teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, bilim ve mühendislik alanlarında kalifiye insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Bu yıl 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Festival’e ilginin çok daha yoğun olması bekleniyor.