Bir yıllık aranında ardından İstanbul'a dönen ve 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek TEKNOFEST 2021 heyecanı, ilk tanıtım toplantısı ile başladı. 

İLK KEZ DÜZENLENECEK YARIŞMALAR NELER?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) yürütücülüğünde düzenlenen Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarına tanıklık eden Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin tanıtım toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları bu yıl 35 farklı kategoride düzenleniyor ve festival kapsamında bu yıl ilk kez Karma Sürü Simülasyon, İletişim Teknolojileri, Savaşan İHA, Yapay Zeka, Kültür ve Turizm Teknolojileri, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri, Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışmaları düzenlenecek.

"19 FARKLI ÜNİVERSİTE ARAMIZA KATILDI"

Tanıtım toplantısında değerlendirmelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, festivalin bu sene merkezinin Atatürk Havalimanı olsa da yurdun çeşitli noktalarında yarışmalar düzenleyecekleri bilgisini vererek, “Üniversitelerimiz paydaşlarımızdan olmasını çok önemsiyoruz. Biz üniversite öğrencilerimizin ülkemizin geleceği için çalışmasını istiyoruz. Onları sokaklarda değil, işte TEKNOFEST yarışmalarında, laboratuvarlarda Ar-Ge projelerinde görmek istiyoruz. Bugüne kadar bize en büyük desteği üniversitelerimiz verdi. Her yıl yeni üniversitelerimiz katılıyor. Bu yıl 19 farklı üniversitemiz, festivalde paydaşımız olacak." dedi.

"ÖNCÜLÜK EDECEK AKTÖRLERE ZEMİN HAZIRLIYOR"

Böylesine milli teknoloji hamlesine katkı veren bir organizasyonun paydaşı olmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ise, " TEKNOFEST, gelişen ve güçlenen Türkiye’nin daha etkin şekilde varlık göstermesine büyük katkı sağlayacak pek çok unsurun ortaya çıkarılmasında öncü rol oynayacak aktörlerin doğmasına imkan sağlayan bir zemin hazırlamaktadır. Neslimizden aldığımız enerji ile küresel güç vizyonuna ulaşmak için, çok çalışmaya ve durmadan üretmeye devam etmeliyiz." şeklinde konuştu.

BAŞVURULAR, 28 ŞUBAT'A KADAR DEVAM EDECEK

İlkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar her düzeyden nitelikli binlerce genç, hayallerini gerçekleştirmek için birbirinden farklı kategorilerde düzenlenen TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları'na 28 Şubat'a kadar başvurabilecek.

Binlerce gencin projesine destek olmak için bu yıl ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 5 milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlanırken, dereceye girmeye hak kazanan takımlar ise 5 milyon TL'nin üzerinde ödülün sahibi olacak.

Toplumun hemen hemen her kesiminin ilgi gösterdiği ve 2020 yılında Gaziantep'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen festivale, 81 il ve 84 ülkeden toplamda 20 bin 197 takım ile 100 bin genç başvurmuştu.